כעת גולשים באתר: 222
מספר הספרים באתר: 17,491
מספר הביקורות באתר: 39,611
טוויטר
פרסום אתר ימין קטן תחתון
אי קאסט
פייסבוק
טוויטר
נעיצת ספר באתר נוריתה
פרסום באתר נוריתה
מידע ופרטים על הספר ביקורות על הספר תגובות הגולשים
אהרוני תחנות אוכל בחיי
  כותרת משנה
וגם 24 מתכונים שנשארו איתי
  שם הסופר
  שפת מקור
עברית
  ז'אנר
  מספר עמודים
224
  הוצאה לאור אחוזת בית ספרים
  שנת הוצאה לאור של המקור
2020
  תאריך הכנסה לאתר
09/03/2020
  חדש על המדף כן
  תגיות מתכונים
     
 
אהרוני: תחנות אוכל בחיי - ישראל אהרוני - אתר נוריתה
מס' גולשים שצפו בספר: 381
 

לאחר עשרות שנים בסצנת המסעדנות הישראלית, בתוכניות בישול ובתוכניות ריאליטי, השף ישראל אהרוני מוציא את ספרו האישי ביותר – "אוטוביוגרפיה קולינרית", כהגדרתו, שכל חובב אוכל יוכל למצוא בה אינספור טעמים. זהו ספר מלא בסודות מקצועיים, בתשוקה למאכלים וברגעים מצחיקים ומרגשים מחיי אהרוני, שנחשפים לראשונה. 
"אהרוני: תחנות אוכל בחיי" הוא אוטוביוגרפיה שפוסעת לאורך מסלול חייו של אהרוני ומוגשת בפורמט סיפורי וקולח, בלשון נגישה ובתיאורים צבעוניים ועסיסיים של מקומות, אנשים ומאכלים. כל פרק מסתיים במתכון שמוזכר או מקושר אל הפרק אסוציאטיבית – בסך הכול  24 מתכונים שנשארו עם אהרוני.
הרבה הרפתקאות ודרמות עבר אהרוני בחייו. פעם חיכתה לו כבשה באמבטיה. פעם הוא התאהב בילדה שבביתה שתו חלב כחול. פעם הוא בישל לג'וני מיטשל. פעם הוא אכל ביריחו ארוחה ששינתה את חייו, ופעם הוא עורר עם שאול אברון מהומת אלוהים במסעדה של שלושה כוכבי "מישלן". אלה רק קומץ מהסיפורים המצחיקים והמרגשים שבספר.
אהרוני נולד בשנת 1951 למשפחה דתית ממוצא בוכרי שהתגוררה בעיר התחתית של חיפה. הוא היה חובש קרבי ולחם במלחמת ההתשה, ובתום שירותו הצבאי טס ללמוד אמנות פלסטית באמסטרדם, שם הכיר את המטבח הסיני והתאהב בו. כשחזר לארץ התגורר בקיבוץ חולתה ועבד במשך כשנתיים עם נוער בסיכון לפני שטס לטאיפיי, טאיוואן, שם היה התלמיד הזר היחיד בבית ספר אקסקלוסיבי לבישול. כשחזר ארצה פתח את מסעדת "יין ינג", שהפכה להצלחה מסחררת ואת אהרוני עצמו ל"שף סלב" הראשון בישראל. ספר הבישול הסיני שהוציא באותן שנים נמכר בכארבע מאות אלף עותקים.
לאחר שפתח שורה של מסעדות מצליחות, בהן "תפוח זהב", "טאי צ'י" ו"הירו ראמן בר", הפך אהרוני בעשור האחרון לכוכב טלוויזיה. כיום הוא טאלנט הן בקשת 12 ("מאסטר שף") והן ברשת 13 ("המסע המופלא"), וממשיך לכתוב זה עשרות שנים טור קולינרי במוסף "7 ימים" של "ידיעות אחרונות".
 

פעם חיכתה לו כבשה באמבטיה. פעם הוא התאהב בילדה שבביתה שתו חלב כחול. פעם הוא בישל לג'וני מיטשל. פעם הוא אכל ביריחו ארוחה ששינתה את חייו, ופעם, עם שאול אברון, הוא עורר מהומת אלוהים במסעדת יוקרה של שלושה כוכבי "מישלן"
ב-1981 פתח ישראל אהרוני את מסעדת "יין ינג". מאז ועד ימינו הוא נחשב לאחד מגדולי השפים בישראל והוא שותף לעיצוב התרבות הקולינרית הישראלית. אבל אתה לא נולד שף. כעת, בספרו האישי ביותר, "אהרוני: תחנות אוכל בחיי", הוא מגולל את סיפורו, מהחנות הקטנה שניהל אביו בחיפה ועד ימי התהילה כשופט ב"מאסטר שף"; מהשירות כחובש קרבי ועד שמצא את עצמו בסין, בוחר ברווזים עם גידי גוב בארבע לפנות בוקר. בין תחנות חייו משלב אהרוני עשרים וארבעה מתכונים שנשארו איתו לתמיד – מנות שמייצגות מבחינתו תקופה, מקום והלך רוח.
"אהרוני: תחנות אוכל בחיי" הוא ספר מלא בסודות מקצועיים, בתשוקה למאכלים וברגעים מצחיקים ומרגשים שנחשפים לראשונה. זוהי "אוטוביוגרפיה קולינרית", כדברי אהרוני, וכל חובב אוכל ימצא בה אינספור טעמים.

 

המלץ לחבר

אהרוני תחנות אוכל בחיי
(Your name) המליץ על דף מ- nuritha.co.il
(Your name) חשב שיהיה לך מעניין לקרוא דף מ- nuritha.co.il
שלח ביקורת לעורכי האתר מידע על הספר תגובות על הספר
   
אהרוני פותח שולחן 2 - אתר נוריתה
תפוחי אדמה - ישראל אהרוני, נירה רוסו - אתר נוריתה
אהרוני מבשל 1234 - ישראל אהרוני - אתר נוריתה
   

איגרת מידע נוריתה

קבלו את החדשות האחרונות מהאתר!

לייק לנוריתה

צור קשר

צור קשר

לכתיבת ביקורות ויצירת קשר עם נוריתה שלחו טופס או מייל:[email protected]

אתר מתג
נוריתה – אתר על ספרים, ספרות ובעיקר ביקורות על ספרים. אוהבי הספרות והקריאה ימצאו המלצות על ספרים, מידע על ספרים חדשים, שפע של ספרים לנוער, ספרים לילדים, ספרי מתח, ספרי בישול, כתבי עת ועוד...
נורית וייסמן ת"ד 733 ערד 8910602 | [email protected] | עיצוב ובניית האתר בדרופל סטודיו VITI