|
|
|
גנים טובים |
|
|
|
מס' גולשים שצפו בספר: 1250 |
|
|
"הטכנאית פתחה את הדלת, ולפני שהספקתי לצאת שאלה, "אם היית יודעת שזה מה שיקרה, עדיין היית עושה את הכל?"
"ברור," חייכתי.
ראיתי מרחוק את הרופא מתקרב עם התיק שלי. אבל ידעתי שלא משנה מה הוא יאמר, את החיים שלי אני כבר הצלתי."
שירלי משה, אמא צעירה שהדאגה העיקרית שלה היא איך להתחמק מהבוס התובעני שלה כדי להגיע בזמן לילדים, מגלה שהיא נשאית של הגן האחראי לסרטן השד וסרטן השחלה.
מאותו רגע חייה של שירלי עולים על מסלול סוער, מאתגר ואמיץ, שנע בין הדאגה לאמה שחלתה בסרטן לבין הדאגה לעצמה כנשאית של אותו הגן.
סיפורה של שירלי כתוב ברגישות רבה, ובמידה בריאה של הומור שבוקע דרך אינספור הדאגות והחרדות. זהו סיפור עוצמתי על אימהות, משפחה ופרידה בלתי נמנעת, אך הוא גם מלא נחישות ותקווה שניתן לשנות את הגורל שמכתיבה הגנטיקה.
גֵנים טובים מציג את ההתלבטות הקשה של נשים רבות לגבי השאלה המורכבת: מה אני מוכנה לעשות על מנת שלא לחלות בסרטן?
העלילה מבוססת על סיפורה האישי של הסופרת, אשר עברה בעצמה את המסלול של שירלי ואיבדה את אמה, שחלתה בסרטן השחלה. גֵנים טובים נע בין דמיון למציאות, שמתערבבים זה בזה ויוצרים סיפור אישי ורגיש.
קרין עצמה התבשרה בזמן הריונה השני שאמא שלה חלתה בסרטן השחלות. ביום ההולדת ה-29 שלה היא מגלה שהיא עצמה נשאית של הגן BRCA1, שמעלה את הסיכוי לחלות בסרטן השד ב-85 אחוז, ואת הסיכוי לחלות בסרטן השחלות ב 50 אחוז. אחרי תהליך התמודדות ארוך החליטה לעבור כריתה מניעתית, חודשיים לאחר מכן היא מאבדת את אמה למחלה. גֵנים טובים הוא ספרה הראשון. וזהו גם הספר הראשון בעברית שנכתב בנושא המחלה והכריתה המלאה.
"הספר הוא מסר שמטרתו לעזור לנשים לקבל החלטה משנה גורל. אם אציל אשה אחת, עשיתי את שלי." קרין אהרן
קרין אהרון, ילידת 1976, נשואה לרמי ואם לירדן, דניאל ומיקה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מס' גולשים שצפו בספר היום: 2 |
תאריך הכנסה לאתר 19/01/2021
גילוי נאות – אני מכירה את הסופרת שנתנה לי עותק של הספר לקריאה.
הספר מספר בעצם, כפי שכתוב בכריכה, את סיפורה של המחברת, אף כי בחרה לקרוא לעצמה ולחלק מהדמויות הקרובות אליה בשמות בדויים, לאחר שנודע לה כי אמה חולה בסרטן והיא עצמה נושאת את גן ה- BRCA1.
... המשך הביקורת
גילוי נאות – אני מכירה את הסופרת שנתנה לי עותק של הספר לקריאה.
הספר מספר בעצם, כפי שכתוב בכריכה, את סיפורה של המחברת, אף כי בחרה לקרוא לעצמה ולחלק מהדמויות הקרובות אליה בשמות בדויים, לאחר שנודע לה כי אמה חולה בסרטן והיא עצמה נושאת את גן ה- BRCA1.
הסיפור כתוב בשפה יומיומית ובגובה העיניים, שזור בהומור, מרגש לפרקים, ועובר בין ההתמודדויות הרבות שהגיבורה נאלצת לעבור – הן פיזית והן נפשית – מאז גילוי הסרטן אצל אמה, דרך מותה הטראגי של האם ועד לניתוח שעשוי להציל את חייה שלה, ובאינספור ההחלטות שעליה לקבל לפתע פתאום, בלי שביקשה זאת או התכוננה לכך.
מעל לכל, אני חושבת שזהו סיפור של התבגרות – כמו שהגיבורה עצמה תופסת בנקודה כלשהי, היא לא רק ילדה, בת של, על אף הקרבה הרבה בינה לבין אמה, אלא גם אמא לשלושה ילדים, וככזו – במקום לא להאמין שהצרות האלה נופלות עליה או לבכות כל היום, היא לבסוף בוחרת בצעד אמיץ, מעשי ומניעתי שעשוי להציל את חייה ולהעניק לילדיה את מה שהיא איבדה – אמא.
הערך העיקר של הספר הוא הפריטה לפרוטות קטנות ומדויקות של כל התהליך, כך שנשים שעברו אותו יזדהו בוודאי עם הספר, ואלה שלא – ואולי נמצאות בקבוצת סיכון כזו או אחרת – ייתכן שימצאו מידע שנדרש להן וחשוב מכך - ימצאו כוח ותעוזה לנקוט בצעדים שישמרו על בריאותן.
והעטיפה מהממת!
תאריך הכנסה לאתר 10/06/2020
סקירה זו מוקדשת לנשים הנלחמות במחלה. לאלו שהחלימו ממנה, ובכלל, לנשים באשר הן.
מה את מוכנה לעשות על מנת שלא לחלות בסרטן? מכאן מתחיל סיפורה של שירלי משה, צעירה בשנות השלושים, עורכת דין, המגלה יום אחד שהיא נשאית של הגן האחראי לסרטן השד ולסרטן השחלות. ואיך ממשיכים לחיות מכאן? שירלי, שקשורה... המשך הביקורת
סקירה זו מוקדשת לנשים הנלחמות במחלה. לאלו שהחלימו ממנה, ובכלל, לנשים באשר הן.
מה את מוכנה לעשות על מנת שלא לחלות בסרטן? מכאן מתחיל סיפורה של שירלי משה, צעירה בשנות השלושים, עורכת דין, המגלה יום אחד שהיא נשאית של הגן האחראי לסרטן השד ולסרטן השחלות. ואיך ממשיכים לחיות מכאן? שירלי, שקשורה מאוד לאימה, הנשלחת מיד לבדיקות עם הגיעה לארץ לביקור, ממגורים באוסטרליה עם בעלה גבי, והאח הקטן של שירלי, תימור, ולא יודעת שהחיים עומדים להשתנות. לא אימה ולא היא עצמה.
אימה מתאשפזת בתל- השומר, עוברת סדרת בדיקות והחיים מתחילים לעבור טלטלה איומה. מטיפול בבית ובילדון קטן, שירלי עוברת להיות לצדי אימה. היא חוששת מיום למחרת, ובכלל מהעתיד לבוא. בית החולים הוא מקום מסוגר, המחלקה היא קטנה ומיושנת, והשאלות עולות באוויר ומגיעות למרחקים לא קטנים. בנוסף, היא גם בהריון. היא דואגת לאמה וחרדה מאוד, ולא יודעת מה מצפה לה.
ביום יום היא משחקת את תפקיד עורכת הדין, ובשעות הערב היא אימא לעידן. יש לה אח מתבגר שעכשיו צריך להתרגל מחדש למגורים בארץ, עוד אח אחד בשם יונתן, שהוא בצבא, והחיים מתהפכים ודורשים הסתגלות מחדש. אימה של שירלי היא תחת כימותרפיה כבדה וטיפולים, היא נדרשת לחזור לארץ, והכל מתחיל משבר המכריח את שירלי ואת אימה להפוך את החיים המוכרים ב-180 מעלות. וזה ממש לא פשוט. אימה של שירלי מתחזקת וממשיכה את חייה, ושירלי מתחילה להתמודד עם שברים.
לקראת הלידה השנייה שירלי מבינה שעליה לעשות בדיקה גנטית, על מנת לגלות האם היא נושאת את הגן הקטלני שאחראי לסרטן השד ולסרטן השחלות. עולמה יתמוטט עליה בפעם השנייה, ויהיה עליה להתמודד עם עצמה, ועם אמה, שתחווה עליות וירידות באופן תמידי.
זהו ספר שאינו קל לקריאה, ולא בגלל צורת הכתיבה שלו. התוכן שלו הוא כל כך עמוק, כך שמצאתי את עצמי קוראת לא מעט את קארין אהרון דרך השורות. ואהרון, אינה מהססת להציג לנו מציאות כהווייתה, עם כל הקשיים המתלווים אליה. וכמו שירלי, גם אהרון חוותה לא מעט קשיים עקב סרטן זה. זהו ספר שנע תמידית בין ציפיות החיים לחיים עצמם, והוא לא מחפש להתחבב על קוראיו, אלא מציג את הדברים כפי שהם.
אהרון משתמשת בכתיבה מאוד חושפנית, והיא מביאה את הסיפור הזה בגוף ראשון. מספרת על התמודדות בלי אפשרית עם כל כך הרבה משברים הנוחתים בשנות השלושים. לדעתי, היה נדרש ממנה הרבה כוח לכתוב את הספר הזה, ולהגיש לנו טקסט שנע בין הווה חסר וודאות לעתיד עוד יותר לא ברור. למציאות יש כוח יותר מכל דבר אחר.
זהו ספר שנקרא בנשימה אחת, עם הרבה דמעות, והזדהות עמוקה. מה גם ,ששירלי נתפסה בעיניי כדמות חזקה, המצליחה להתמודד עם כל מה שנופל עליה כנגד כל הסיכויים. האמת בטקסט חזקה יותר מכל דבר אחר.
תאריך הכנסה לאתר 24/03/2019
אתחיל מזה שהספר מבוסס על סיפור חייה של הסופרת שאיבדה את אמה בשל התמודדותה עם סרטן השחלות, מה שמלכתחילה גרם לי לגשת לספר ולקרוא אותו.
זה אומנם ספר שלא קל לקריאה בכלל ואף עצוב מאוד, אך בעיניי חשוב מאוד להיחשף אליו כי הוא מסביר בצורה מאוד ברורה ועניינית את הנושא של נשאות הגן של הסרטן. דבר... המשך הביקורת
אתחיל מזה שהספר מבוסס על סיפור חייה של הסופרת שאיבדה את אמה בשל התמודדותה עם סרטן השחלות, מה שמלכתחילה גרם לי לגשת לספר ולקרוא אותו.
זה אומנם ספר שלא קל לקריאה בכלל ואף עצוב מאוד, אך בעיניי חשוב מאוד להיחשף אליו כי הוא מסביר בצורה מאוד ברורה ועניינית את הנושא של נשאות הגן של הסרטן. דבר שאני באופן אישי בכלל לא הייתי מודעת אליו.
הספר מדבר על המחלה הארורה- סרטן, ובמקרה הספציפי הזה סרטן השחלות. על תופעותיה, השלכותיה והשפעותיה.
כאב לי הלב לקרוא על ההידרדרות במצבה של האם ועל ההתמודדות של המשפחה עם האובדן. אובדן הוא דבר קשה ביותר לא משנה כמה מתכוננים אליו, כשהוא מגיע הכאב והקושי הם עצומים, כפי שמתואר בספר זה.
הספר כתוב בגוף ראשון מפיה של שירלי, דבר שמבחינתי היה מתאים לעלילה והעצים את חווית הקריאה.
שירלי משה, בת 28, נשואה לאהוד, אמא לעידן הפעוט ובהריון בפעם השנייה. היא עורכת דין שעובדת במשרד עם בוס קשוח ותובעני שכל מה שמעניין אותו זה שתהייה תפוקה של עבודה. הוא עושה לה פרצופים בכל פעם שהיא בהריון או כשהיא יוצאת מוקדם (15.00) כדי להוציא את הילדים מהמסגרות או כשהיא צריכה לצאת לבדיקות.
שירלי סובלת מהבוס שלה וחולמת להתפטר אך לא יכולה להרשות לעצמה לעשות זאת בשלב בו היא נמצאת.
אמה של שירלי ואביה החורג מגיעים לארץ לביקור מאוסטרליה, כשבמהלך הביקור אמה לא מרגישה טוב, שולחים אותה לעשות בדיקות שונות בבית החולים וכעבור שבוע מגלים שיש לה סרטן השחלות. היא מתחילה מיד טיפול בכימותרפיה ועושה בדיקות דם כדי לראות אם היא נושאת את הגן של הסרטן. התשובה יוצאת חיובית ושירלי נאלצת גם היא לעשות את הבדיקה כדי לבדוק אם גם היא ''זכתה'' להיות נשאית של הגן הארור. מאותו רגע, שקורה בדיוק ביום הולדתה ה-29, בו היא מגלה שהיא אכן נשאית של הגן האחראי לסרטן השד וסרטן השחלה, חרב עליה עולמה. מצד אחד היא צריכה להתמודד עם מחלתה של אמה ועם הפחד שתאבד אותה ולהתגייס ככל יכולתה לסייע לה ומצד שני היא חוששת לעצמה פן תחלה במחלה הארורה ומתחילה מעקבים ובדיקות תקופתיות.
לאורך הספר אנו רואים את מערכת היחסים היפה והמיוחדת בין שירלי לאמה, שדרכה מבינים את משמעותה וחשיבותה של אמא בחיים, את ההזדקקות אליה מחד והפחד לאבד אותה מאידך.
''מאז שזכרתי את עצמי ידעתי שאמא שלי היא הבן אדם החשוב ביותר בשבילי. היו תקופות שהיינו רק שתינו מול כל העולם''.
הכתיבה יפה וקולחת והעלילה הייתה מעניינת ומרתקת. הספר נקרא בנשימה עצורה למעט רגעים שעצרתי כדי לקחת נשימה מעוצמת הכאב. היה לי קשה להכיל את העצב, הסבל, הפחד והאובדן שזעקו כמעט מכל מילה בספר. פשוט בלתי נתפס איך אדם אחד עובר כל כך הרבה סבל.
לצד הכאב והסבל אנו רואים גם את הנחישות והאומץ של שירלי, איך היא נלחמת כדי להישאר בריאה עבור עצמה ועבור ילדיה. דבר שממש מעורר השראה והתפעלות.
בכלל אני חושבת שלא קל לחשוף את הסיפור האישי שלך לכל העולם עם המחשבות והרגשות הכי עמוקים שלך, זה כשלעצמו דורש אומץ רב וענווה גדולה ועל כך מגיע שאפו גדול לסופרת. אני באופן אישי מעריכה אותה על כך מאוד.
הספר הזה הביא אותי לחשוב על כך שצריך לנצל כל יום וכל דקה כל עוד אנו חיים ונושמים, שצריך להעריך את האנשים שיקרים לנו, לאהוב אותם ולהגיד להם את זה כמה שיותר.
בנוסף, הספר הזה הביא אותי לחשוב על זה שאני ברת מזל שיש לי את אמא שלי (ואבא שלי) כמה שאני לא מעריכה זאת מספיק. כמה אני צריכה לנצל את הזמן איתם ועם היקרים לי.
''היה משהו בגן הזה שגרם לי לשקול דברים מחדש, להבין שאין לי זמן לבזבז על דברים לא חשובים או להיות במקומות שלא טוב לי בהם. כבר לא רציתי לחכות לפנסיה בשביל לעשות את מה שעושה לי טוב, כי מי יודע אם תהיה לי פנסיה בכלל''.
בנימה אופטימית זו מאחלת לכולם בריאות טובה ושבורא עולם ישמור לנו על הקיים! ספר מומלץ מאוד!!
תאריך הכנסה לאתר 20/03/2019
הספר "גנים טובים" הוא מרגש וחושפני, ומתאר התמודדות עם מחלה והתמודדות עם חשש ממחלה.
הספר העצוב והחשוב הזה מציג בגוף ראשון מנקודת מבט של אישה צעירה את ההתמודדות של אמה עם סרטן שחלות, ואת ההתמודדות שלה עצמה עם הידיעה שהיא נושאת מוטציה בגן BRCA1 שקשורה לנטיה לחלות בסרטן שד וסרטן בשחלות. "מה... המשך הביקורת
הספר "גנים טובים" הוא מרגש וחושפני, ומתאר התמודדות עם מחלה והתמודדות עם חשש ממחלה.
הספר העצוב והחשוב הזה מציג בגוף ראשון מנקודת מבט של אישה צעירה את ההתמודדות של אמה עם סרטן שחלות, ואת ההתמודדות שלה עצמה עם הידיעה שהיא נושאת מוטציה בגן BRCA1 שקשורה לנטיה לחלות בסרטן שד וסרטן בשחלות. "מה שאומר שהסיכון שלך לחלות בסרטן השד קרוב ל- 85 אחוז, תלוי לפי איזה מחקר" (עמוד 75).
אכן תלוי לפי איזה מחקר, כי ישנם מחקרים רבים המעידים שנשים רבות עם המוטציה הזו ואורח חיים בריא לא חלו בסרטן, ונשים רבות אחרות ללא מוטציה בגן חלו בסרטן שד ו/או בסרטן שחלות, מה שמעורר את השאלה עד כמה אכן המוטציה מסוכנת. יש הסבורים שהמוטציה מסוכנת ובאה לידי ביטוי רק כאשר אורח החיים לא בריא. חבל מאוד שקרין לא הציגה את המחלוקת בין החוקרים בנושא כואב וחשוב זה.
חשוב גם להדגיש שמדובר ביותר מגן אחד ובמספר מוטציות, כך שקיימת מורכבות מעבר למתואר בספר.
העלילה מבוססת על סיפורה האישי של הסופרת, אשר עברה בעצמה את המסלול של שירלי ואיבדה את אמה, שחלתה בסרטן השחלות ובהמשך החליטה על כריתה מניעתית. הספר מתאר את התהליך הקשה של כריתת השדיים, ואין תיאור של כריתת השחלות.
שירלי משה, אם צעירה בהריון, אשתו של אהוד ואם לעידן, מתבשרת שאמה חלתה בסרטן שחלות. הדאגה לשלומה של האם מלווה בחששות לגבי בריאות התינוקת שאמורה להיוולד לה בקרוב, והיא גם מתמודדת עם לחצים מצד הבוס במקום עבודתה כעורכת דין.
בשלב ראשון של התמודדות עם טראומה קיימת הכחשה. "לא האמנתי שכל זה באמת קורה לי. לאמא שלי. הכל נראה לא הגיוני, כמו איזה חלום רע" (עמוד 28).
שירלי ובעלה אהוד הכירו בהיותה בת עשרים בפקולטה למשפטים, ושניהם הפכו לעורכי דין המתמודדים עם קריירה מקצועית, והקימו משפחה ביחד עם הולדת אריאל(הבת) ועידן(הבן הבכור).
"מה שלא ידענו אז זה כמה קשה להיות שני עורכי דין בבית אחד" (עמוד 39). הספר לא מתאר היבטים נפשיים-פסיכולוגיים, ואין התייחסות לקשר הזוגי בין שירלי ובעלה.
קטי, האם של שירלי, הגיעה מאוסטרליה לחופשה בישראל, עם גבי – בעלה השני, ועם בנם הצעיר - תימור בן החמש עשרה. בן נוסף, יונתן, שירת בצבא.
שירלי היתה קשורה יותר לאביה החורג מאשר לאביה הביולוגי.
האם בת החמישים סבלה מכאב בטן חזק מאוד, אובחנה כחולת סרטן שחלות, ונשארה בארץ לתהליך הטיפול על פי הפרוצדורה המקובלת: טיפולי כימותרפיה ואחר כך ניתוח.
האם חשבה שמתח נפשי מתמשך במשך שנים גרם למחלת הסרטן, ובבדיקות נמצא שגם היא וגם בתה שירלי נושאות מוטציה בגן המקושר למחלת הסרטן.
גילוי המוטציה בגן BRCA1 הציב את שירלי בפני חרדה ודילמה קשה, והיא נחשפת לטיפול מניעתי קיצוני, שיעילותו ונחיצותו לא הוכחה. "עושים ניתוח כריתה לשחלות אחרי שגומרים עם הלידות. ויש משוגעות שגם כורתות את השדיים כדי לא לחלות" (עמוד 67).
שירלי מגיעה להחלטה להביא עוד ילד לעולם בטרם תבצע ניתוח מניעתי, וכאשר נכנסה שוב להיריון היתה מוטרדת מכך שהמוטציה הפוגענית תעבור אל ילד נוסף.
באותו הזמן, התגלה שוב הסרטן בגוף של אמה של שירלי, ומדובר הפעם בהופעת גידול בראש.
מומחה ניתח את האם בבית חולים איכילוב, ויצא מרוצה מחדר הניתוח. "הכל עבר בשלום והוצאנו את הגידול בשלמותו... לדעתי מדובר בגרורה של סרטן השחלות ולא בסרטן נפרד" (עמוד 154).
האם התאוששה מהניתוח, ובינתיים שירלי ילדה את הבת השלישית – רומי.
אבל הרופא האופטימי טעה, כי הסרטן אצל האם חזר והפעם בעמוד השדרה. הרופא המומחה המליץ שוב על כימותרפיה ובהמשך הקרנות. האם סבלה מתהליך גסיסה כואב מאוד עד שנפטרה.
טראומת האירועים החוזרים אצל האם וסיפורים עגומים נוספים, על נשאי המוטציה הגנטית, גורמים לשירלי להגיע להחלטה על כריתה מניעתית של איברים בריאים בגופה – כריתה של השדיים והשחלות.
"הרי לא שמדובר בכריתה של איבר בריא. מדובר בכריתה של איבר שמסכן את החיים שלי" (עמוד 196). "אבל עכשיו הרגשתי כאילו השדיים שלי הם מין אויב שצריך לנצח" (עמוד 198).
הספר מציג מתחים בתוך המשפחה, ובין היתר תימור יוצא מהארון וחושף בפני שירלי את הנטייה שלו לאהוב בנים, חושף את היותו הומו. בהמשך הוא גם חווה התעללות מצד חיילים בצבא.
הספר הכואב והמרגש הזה הוא קשה מאוד לקריאה, יש בו הרבה רגעי מתח, צער ובכי עם התמודדות קשה של האם וגם של הבת עם המחלה הקשה ועם דילמה לא פשוטה.
הוא ספר חשוב כי הוא מעורר מחשבות על האונקולוגיה המודרנית ופרוצדורת הטיפול הנורמטיבית - האם אכן זו דרך הטיפול הנכונה במחלה הקשה? הסיפור של קטי ז"ל ושל מטופלים נוספים המוזכרים בספר מעוררים ספקות באשר למומחיות ולשיטת הטיפול הנוכחית ברפואה המודרנית, שיטה שמתרבים החולקים עליה בקרב הממסד הרפואי.
האם הפתרון המומלץ בספר, שהמוני נשים יבצעו כריתה מניעתית של שחלות ושדיים, הוא הפתרון הנכון?
אולי קיימת דרך נאותה יותר למניעת המחלה הקשה.
לפני יותר מ- 2,500 שנה אמר אבי הרפואה היפוקרטס את המשפט הבא, וחזר עליו הרמב"ם במאה
ה-12 : "יהיו מזונותיך תרופותיך - ותרופותיך מזונותיך". במאה ה- 21 האמת באמירה זו ברורה מתמיד.
תאריך הכנסה לאתר 18/03/2019
הספר מגולל את קורות משפחתה המורחבת של שירלי, ובמרכז התמודדות עם סרטן השחלות ועם מימצאיי בדיקה גנטית.
שירלי עורכת דין במקצועה אמא לבן בשם עידן ובהריון מתארת את היחסים עם הבוס ,
והמאבק עם הדרישות בעבודה והתפקוד בבית כמתיש... קצת מזכיר משפחה צעירה רגילה... המשך הביקורת
הספר מגולל את קורות משפחתה המורחבת של שירלי, ובמרכז התמודדות עם סרטן השחלות ועם מימצאיי בדיקה גנטית.
שירלי עורכת דין במקצועה אמא לבן בשם עידן ובהריון מתארת את היחסים עם הבוס ,
והמאבק עם הדרישות בעבודה והתפקוד בבית כמתיש... קצת מזכיר משפחה צעירה רגילה . אך מיד נכנסת לתמונה אמא של שירלי קטי שאמורה לנחות מאוסטרליה לחופשה בת שבועיים, יחד עם בעלה גבי ובנה נער בגיל ההתבגרות תימור.
ומכאן הכל משתנה, אמא קטי עוברת בדיקה רפואית ומאובחנת כסובלת מסרטן השחלות.
ההבחנה משנה את חייה של אמא קטי באחת.
במיידי, אין יותר חופשות סקי, לא חוזרת לאוסטרליה, היא תמשיך לעבוד לפרקים ובנוסף תעבור ניתוח וגם טיפולים הקשים.
כולם נרתמים : בעלה גבי, הבנים: תימור ויונתן (שהוא חייל בודד) וכמובן שירלי שקשורה מאד לאמא באהבה ובהערכה רבה.
קטי עוברת בדיקה גנטית ועם קבלת התשובה
החיובית שבה נמצא שהיא נשאית של מוטציה בגן BRCA הכל משתנה גם לגבי שירלי .
שירלי שבתחילת הספר היתה בהריון ילדה את בתה אריאל ותוך כדי המעבר למשרד עו"ד אחר ובעת הטיפולים של אמא קטי היתה בהריון עם רומי הבת .
לאחר הולדת רומי, שירלי חופשת לידה ומצבה של אמא קטי מתדרדר...
שירלי ובעלה אהוד נדרשים לדאוג לקטנים בגן זמני הגעה וגם בבית ..וגם לטפל בתינוקת. נטלי הביביסיטר זמינה תמיד..
ובמקביל שירלי נוסעת לאיכילוב לאמא קטי..
המשמעות של הבדיקה של אמא קטי לגבי שירלי מתבררת בהמשך, לאחר מפגשים עם חברות נשאיות הגן .
וכל זאת מתרחש תוך כדי החמרה במצבה של קטי. שירלי מקבלת את ההחלטה בתמיכת בעלה.
הספר כתוב קולח ורצוף ארועים. לפרקים התיאורים של ילדים קטנים בזמנים של ארוחות או אמבטיה גוררים חיוך ואמפטיה שגם אצלנו היה כך.
בספר זה באו לידי ביטוי כוחות הנפש בהתמודדות עם מצב של מחלה קשה ואובדן. המשפחה כמלכדת ונותנת כוח ברגעים הקשים. זה מקור הכוח של הפרט, המשפחה.
ולא רק המשפחה הביולוגית, אלא החברים, מקום העבודה, אנשים טובים.
וכך מאפשרים לנו לקבל החלטות שמבטאות אחריות על חיינו ועל חיי יקירנו כאחד.
שירלי כמו נשים אחרות שהן נשאיות הגן של מחלת הסרטן נדרשות לקבל החלטה לגבי
אפשרות מניעת המחלה, וזה קשה.
זהו ספר לא קל אך חשוב לכולנו.
|
|
איגרת מידע נוריתה
קבלו את החדשות האחרונות מהאתר!
|