|
|
|
מקור |
|
|
|
מס' גולשים שצפו בספר: 3643 |
|
|
האם אלוהים ישרוד את המדע?
דן בראון שב ומוכיח במקור את יכולתו הווירטואוזית כמחבר מותחנים עוצרי נשימה.
רוברט לנגדון מגיע לבילבאו לרגל אירוע שעתיד לשנות את פני המדע לעד - מיליונר נודע שעשה את הונו בתחום העתידנות מציע תשובה מהפכנית ושנויה במחלוקת לשתי שאלות בסיסיות הנוגעות לקיום האנושות.
כשהאירוע משתבש, לנגדון בורח לברצלונה כדי לפרסם את התגלית. יחד עם אוצרת המוזיאון הוא יוצא למסע מסוכן, שבו עליהם לפענח סיסמה מוצפנת שתחשוף את סודו של המיליונר המהפכני.
הצמד מנסה לנווט את דרכו בנבכי ההיסטוריה הסודית ונאלץ להימלט מאויב עוצמתי, שיעשה הכול כדי להשתיק את התגלית. נתיבם הרווי סמלים חידתיים יוביל אותם בסופו של דבר לעימות חזיתי עם אמת שלא תיאמן.
דן בראון הוא גדול סופרי המתח בעולם, מחברם של רבי־מכר עולמיים רבים, בהם צופן דה וינצ׳י – מהספרים הנמכרים ביותר בכל הזמנים. ספריו רואים אור ב־56 שפות ברחבי העולם, ועד כה נמכרו יותר מ־200 מיליון עותקים שלהם. הם הצליחו לשבות את דמיונם של קוראים רבים ולעורר סערות ציבוריות בקרב קהלים שונים. ספריו צופן דה וינצ'י, מלאכים ושדים והתופת עובדו לקולנוע.
בשנת 2005 הוכתר דן בראון על ידי מגזין "טיים" כאחד ממאה האנשים המשפיעים ביותר בעולם.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מס' גולשים שצפו בספר היום: 0 |
תאריך הכנסה לאתר 08/11/2018
דן בראון במיטבו.
שוב פרופסור לנגדון מוצא עצמו נרדף בחברת אישה יפה, וכל הידע שלו בנצרות וצפנים עוזר לו להסתדר מול צפנים שנדרשים בדרך לפתרון הבעיה.
הפעם חוקר מוכשר מתעתד להפיץ לעולם גילוי מרעיש האמור להרעיד את אמות הסיפים עליהן מושתת האמונה באל אחד. הוא אוסף את ראשי הדתות המונוטאיסטיות... המשך הביקורת
דן בראון במיטבו.
שוב פרופסור לנגדון מוצא עצמו נרדף בחברת אישה יפה, וכל הידע שלו בנצרות וצפנים עוזר לו להסתדר מול צפנים שנדרשים בדרך לפתרון הבעיה.
הפעם חוקר מוכשר מתעתד להפיץ לעולם גילוי מרעיש האמור להרעיד את אמות הסיפים עליהן מושתת האמונה באל אחד. הוא אוסף את ראשי הדתות המונוטאיסטיות בעולם ומספר חהן קצת על גילוייו, וערב פרסום העניין לכל העולם הוא נרצח בשידור חי.
מי רצח אותו? ומי רודף אחרי פופ' לנגדון ויפה התורנית (שהיא במקרה ארוסתו של יורש העצר הספרדי)? האם הם יצליחו להציג את הגילויים לעולם? ומה עומד מאחורי הבינה המלאכותית שעוזרת להם?
על כל אלה, ועל יצירות אומנות והיסטוריית המדע ותיאוריות בריאה, בספר הנהדר הזה.
קריאה שוטפת, עם מתח ובלי יותר מידי גופות, אבל עם המון יצירות אומנות ודגש על עבודותיו של גאודי בברצלונה.
אני ממליצה!
תאריך הכנסה לאתר 07/11/2018
איזה כיף! הרבה זמן חיכיתי לדן בראון חדש, ובטח עם רוברט לנגדון, לספר מתח זורם ורץ בטירוף. זו היתה המחשבה הראשונית שלי שהספר הגיע ואכן התפניתי אליו מהר מאוד. אז דן בראון קצת שינה את הנוסחא שלו, והספר מעורר המחשבה שהתחיל ב"התופת" מגיע גם הפעם. הקונפליקט בין דת למדע היה בכל ספריו של בראון, אך הפעם... המשך הביקורת
איזה כיף! הרבה זמן חיכיתי לדן בראון חדש, ובטח עם רוברט לנגדון, לספר מתח זורם ורץ בטירוף. זו היתה המחשבה הראשונית שלי שהספר הגיע ואכן התפניתי אליו מהר מאוד. אז דן בראון קצת שינה את הנוסחא שלו, והספר מעורר המחשבה שהתחיל ב"התופת" מגיע גם הפעם. הקונפליקט בין דת למדע היה בכל ספריו של בראון, אך הפעם זה מתעצם כאשר אתיאסט מפורסם, חבר של לנגדון, עומד לצאת בהצהרה בומבסטית לעולם על תגלית מדעית חשובה שתזעזע את כל העולם, אך הכל משתבש ולנגדון יוצא ללילה של הרפתקאות על מנת להציל את המצב.
לנגדון מתבגר, התזזיתיות והריצות שבספרים הקודמים מתמתנות, הספר אמנם נמתח על לילה אחד, אבל הוא איטי יותר בקצב שלו, מתון יותר ומהורהר יותר על החיים ועל הקונפליקט בין דת למדע, שבא לידי ביטוי בספר הזה. הוא מותח ומסקרן, אבל עם זאת, יש בו שתי בעיות: הראשונה היא המריחה, את התגלית המדעית המרעישה נגלה רק בשלב מאוחר מספר, ועד אליה נהיה כל כך במתח, שזה כבר יימאס בשלב כלשהו, לא היתה בעיה עלילתית לגלות את זה כבר קודם, היה אפשר לנתב את זה קצת שונה. השניה היא העובדה שבראון הרגיל אותנו ליצירות אמנות והפתעות שהם מסתירים מאחוריהן, וכאן אין את זה.
אישית, אני גם ציפיתי להמשיך של "התופת", שהסתיים בכזו פצצה, שהייתי בטוח שהספר הבא ימשיך את קו העלילה הזה וזה היה חסר לי.
אבל בסך הכל מדובר בספר מתח לא רע, שייקרא מהר מאוד.
תאריך הכנסה לאתר 17/08/2018
מאז שדן בראון החל לפרסם את ספריו אני מעריך אותו ואת גיבורו פרופ' רוברט לנגדון. קראתי ונהנתי מכל הספרים הקודמים של בראון וברור ששמחתי לצאת ספרו החדש "מקור". העלילה המתרחשת בספרד, מתחילה בבילבאו שהיא בירת חבל Vizcaya שבצפון-מרכז ספרד. זוהי עיר גותית עתיקה, אשר... המשך הביקורת
מאז שדן בראון החל לפרסם את ספריו אני מעריך אותו ואת גיבורו פרופ' רוברט לנגדון. קראתי ונהנתי מכל הספרים הקודמים של בראון וברור ששמחתי לצאת ספרו החדש "מקור". העלילה המתרחשת בספרד, מתחילה בבילבאו שהיא בירת חבל Vizcaya שבצפון-מרכז ספרד. זוהי עיר גותית עתיקה, אשר נוסדה ב-1300 לספירה ומוקד המשיכה של העיר הוא מוזיאון גוגנהיים, שהפך לסמלה האדריכלי של העיר, במוזיאון גוגנהיים מתרחש החלק הראשון של הסיפור, העלילה ממשיכה בבסיליקה לה סרגדה פמיליה ובאיזור שליד ארמון פדרלבס אשר בברצלונה.
תחילת הספר בארוע שמארגן אדמונד קירש אשר הינו מדען מחשבים שהתמחה בתחום העתידנות. קירש הוא מיליונר שבעברו הרחוק היה תלמיד של רוברט לנגדון. הוא עתיד בארוע זה להכריז בפני העולם באמצעות מצגת על תגלית מדעית אשר תשנה את פני העולם ואשר תזעזע את יסודותיהן של כל הדתות. התחלה באמת חזקה ומשכנעת אשר גורמת לקורא אי נוחות וסקרנות רבה לקראת הבאות.....
כבר בתחילת הקרנת המצגת של קירש משהו משתבש ורוברט לנגדון מוצא עצמו בורח לברצלונה בניסיון למצוא ולחשוף את התגלית הגדולה של קירש. יחד עימו בורחת אוצרת המוזיאון, בחורה יפהפיה ונבונה אשר הינה גם ארוסתו של מלך ספרד. במהלך המסע המסוכן עליהם לפענח סיסמה מוצפנת אשר תחשוף את התגלית המדעית של קירש ומי האוייב אשר רוצה להשתיק את סוד תגליתו של המדען.
ב"מקור" יש הרבה מוטיבים אשר מופיעים גם ביתר ספריו של דן בראון. ראשית, המדע מול הדת, השאלות שנשאלו בספר הם: האם הדת עדיין רלבנטית? האם אלוקים מעורב במעשה הבריאה ובכל מה שמתרחש ביקום או המדע שולט בכל מה שקורה בעולם? האם יש מקום עוד לאמונה? השאלות ממש קשות ונוקבות. שנית, חוזר המוטיב של שיתוף הפעולה של פרופ' לנגדון ובחורה יפה ואינטליגנטית. בנוסף, חוזר המוטיב של העיסוק בצפנים וחידות שהם תחום ההתמחות של פרופ' לנגדון וכן חוזר המוטיב של רציחות סדרתיות,
לצערי ולדעתי דעתי, ה"מקור" פחות מרתק מהספרים הקודמים של דן בראון, למרות שהסופר הכניס נושאים מעניינים ואקטואלים כמו בינה מלאכותית ומחשבים שיודעים הכול. 5 שנים עברו מאז ספרו האחרון "התופת", וכנראה נגמרו לדן בראון הרעיונות. הקצב של הספר אינו מהיר כקודמיו. הסמלים והחידות שהם בדר"כ הצד החזק בספריו של בראון והם הנותנים את הטוויסט בעלילה, לדעתי הפעם לא היו מוצלחים מספיק. העלילה דלה, איטית מאד ולפעמים אפילו משעממת. יש הרבה קטעים מיותרים, שמורגש כאילו הסופר ניסה למלא את הדפים מבלי להוסיף תוכן חשוב. גם סיום העלילה לא היה דרמטי מבלי שהגיע לשיא כלשהוא. יתכן כי רמת הציפיות שלי מהספר הייתה גבוהה מידי או שהמוטיבים המופיעים וחוזרים הינם נדושים וכבר לא מאתגרים ומותחים כפי שהצליחו להרשים בתחילת דרכו של דן בראון, ועליו כנראה לשנות את צורת הכתיבה שכבר התרגלנו אליה
תאריך הכנסה לאתר 08/04/2018
אני ממעריצי דן בראון בכלל ופרופסור לנגדון בפרט. את כל הספרים כמובן קראתי וכששמעתי שיוצא ספר חדש, לא היה לי ספק שהוא יגיע אלי לקריאה. למרות זאת חששתי כי בכל זאת מה כבר יש לחדש?
אז מסתבר שיש, והכיוון בספר הזה לעומת האחרים קצת שונה ומיוחד ועדיין ישנם... המשך הביקורת
אני ממעריצי דן בראון בכלל ופרופסור לנגדון בפרט. את כל הספרים כמובן קראתי וכששמעתי שיוצא ספר חדש, לא היה לי ספק שהוא יגיע אלי לקריאה. למרות זאת חששתי כי בכל זאת מה כבר יש לחדש?
אז מסתבר שיש, והכיוון בספר הזה לעומת האחרים קצת שונה ומיוחד ועדיין ישנם כמה מוטיבים חוזרים כדי שנרגיש מספיק “בבית”.
אדמונד קירש הוא מיליונר שבעברו הרחוק היה תלמיד נלהב של רוברט לנגדון. כיום הוא אחד מהמוחות המובילים בעולם בתחום העתידנות וההמצאות שלו הן משנות חיים.
קירש מכין ארוע גדול כדי להציג בפני העולם כולו את התאוריה המהפכנית שלו, תאוריה שאמורה לענות על שתי שאלות שהאנושות כולה שואלת מאז מתמיד – “מאין באנו, ולאן אנחנו הולכים”.
במהלך המצגת משהו משתבש ולנגדון מוצא עצמו בורח בניסיון למצוא ולחשוף את התגלית הגדולה של קירש. יחד עימו קיימת כמובן בחורה יפהפיה וחכמה – הפעם זו אוצרת המוזיאון במדריד שחוששת לחייה ולחיי היקרים לה.
כמו בספרים הקודמים גם כאן ישנה דילמה דתית מול מדעית. האם המדע צודק או שמה הדת צודקת ואלוהים הוא התשובה להכל כולל שתי השאלות הללו?
אז כמו שכבר רשמתי יש כאן הרבה מוטיבים חוזרים בסיפור – דת מול מדע, בחורה יפה ואינטליגנטית שמצטרפת ללנגדון במסעו, ודמות שלאורך הספר אנחנו לא יודעים מי היא עד שכל החלקים מצטרפים לתמונה אחת כוללת.
הפעם בראון לוקח אותנו לספרד שקתולית כמו איטליה (אם לא יותר) ומתחולל בה מאבק בין הדור הצעיר שמחפש את הקידמה, לדור הקודם שמרגיש שהשליטה נשמטת ממנו ונאחז בדת בכל מה שהוא יכול.
אני אהבתי   
ולמי שלא קרא את הקודמים (ואפילו לא ראה את הסרטים) – אפשר לקרוא ישר אותו, למרות שאני ממליצה על כולם פשוט כי הם טובים.
תאריך הכנסה לאתר 08/04/2018
אדמונד קירש הוא מדען ועתידן מבריק ובין היתר הוא גם אתאיסט. הוא נודע בעולם בכך שכל מה שהוא חזה שיתרחש, אכן התרחש, ולכן כשהוא הודיע לעולם שהוא הגיע לתגלית מדעית שתשנה את פני העולם כפי שאנו מכירים, רבים הסתקרנו. בסיס התגלית שלו טמונה בשתי שאלות מהותיות:
... המשך הביקורת
אדמונד קירש הוא מדען ועתידן מבריק ובין היתר הוא גם אתאיסט. הוא נודע בעולם בכך שכל מה שהוא חזה שיתרחש, אכן התרחש, ולכן כשהוא הודיע לעולם שהוא הגיע לתגלית מדעית שתשנה את פני העולם כפי שאנו מכירים, רבים הסתקרנו. בסיס התגלית שלו טמונה בשתי שאלות מהותיות:
מאיפה באנו?
לאן אנחנו הולכים?
בפועל, שתי שאלת אלה הן יסוד האמונות הדתיות בעולם בדבר בריאת העולם ובריאת האדם. הכוח העליון שמזיז את הדברים, היושב במרומים, אלוהים, הוא זה שברא את הכל. תיאורית האבולוציה של דרווין קראה תיגר על התפיסה הדתית ומכאן יוצא שהמדע תמיד חותר למצוא הסברים לוגיים ומדעיים לבריאה. הדרוויניסטים נתקעו בנקודת ההתחלה. יש אדם אז מניין הזמן מתחיל מאותה נקודה כלומר, T>0 (T= time, אפס הוא זמן הבריאה). המדע מחפש למצוא את נקודת ההחלה T=0. וכאן האתאיזם של קירש מקבל את הבמה. המאבק בין מדע לאמונה מצטייר כטוחן וככזה שבהכרח אחד חייב לגבור על השני ולבטל אותו.
קירש מתכנן ערב ראוותני במוזיאון גוגנגהיים הנמצא בעיר בילבאו בספרד. הוא תכנן את האירוע בעזרתה של אוצרת המוזיאון, אמברה וידאל, שהיא ארוסתו של הנסיך חוליאן, מלכה העתידי של ספרד. באירוע זה הוא תכנן להציג את התגלית שלו לעולם, אך ברגע השיא ולפני התגלית, הוא נרצח אל מול העולם על הבמה עליה עמד בשידור חי! וכאן מתחיל המסע המטורף של רוברט לנגדון האהוב עלינו, שנכח באירוע בתור מורו וחברו של אדמונד קירש, ושל אמברה וידאל, שאף היא חברתו של קירש. שניהם מחליטים שעליהם למצוא דרך לשדר את המצגת של אדמונד ובכך שמותו לא ישתיק את תגליתו המדעית החשובה.
זה ספרו השלישי של בראון שאני קוראת, והוא נאמן לתבנית שלו של מירוץ מטורף במהלך יום/לילה אחד שלם שבו יפענח את המסתורין ו/או ימצא פיתרון. מה שתפס אותי ישירות מהעמוד הראשון היה תיאור הדרך במעלה ההר למנזר מונסראט המדהים ביופיו. הספר הזה פשוט מעלה על נס את גאונותו של אנתוני גאודי, אחד האדריכלים המדהימים שהעולם ידע שמיטב יצירותיו מקבלות מקום של כבוד בעלילה. הספר כתוב בגוף שלישי, העלילה מרתקת כי כל המאבק הזה בין דת למדע וזרמי הכנסיות השונות והחיכוכים ביניהם הוא פשוט מעניין. חובבי המדע ייהנו ממנו ומאוד כי הוא מציג את הבינה המלאכותית בצורה נהדרת.
מי רצח את קירש? מהי מידת מעורבותה של הכנסייה ברצח? האם אדם דתי יהיה מסוגל להורות על רצח בכדי למנוע אפשרות טלטלת מעמדה של הכנסייה? עד כמה אפשר לסמוך על מחשבים מתקדמים? האם ייתכן מצב ובו מכונות יהיו כה חכמות ויוכלו להערים על האדם ואף לשלוט בו ולהכתיב עבורו את תוואי חייו? מהי אותה תגלית שקירש נרצח בגינה? ידו של מי תהיה על העליונה: זו של הדתות או זו של המדע?
ואם הספר הזה עורר בי משהו, אלה היו שני דברים: 1. חייבת לבקר בספרד שוב. 2. חייבת ללמוד על ניטשה יותר!
קריאה מהנה
תאריך הכנסה לאתר 02/04/2018
קראתי את ספריו של דן בראון. במיוחד אהבתי את "צופן דה וינצי". אני לא מהמתלהבים הגדולים של מותחנים, אבל בהחלט קוראת גם ספרי מתח,שיש בהם בנוסף למתח האופייני לג'אנר זה גם "ערך מוסף" ברעיונות ובמסרים. הספר הזה מזכיר במידה מסויימת את "צופן דה וינצי", אולי בגלל המקום שנותן הסופר לספרד הנוצרית... המשך הביקורת
קראתי את ספריו של דן בראון. במיוחד אהבתי את "צופן דה וינצי". אני לא מהמתלהבים הגדולים של מותחנים, אבל בהחלט קוראת גם ספרי מתח,שיש בהם בנוסף למתח האופייני לג'אנר זה גם "ערך מוסף" ברעיונות ובמסרים. הספר הזה מזכיר במידה מסויימת את "צופן דה וינצי", אולי בגלל המקום שנותן הסופר לספרד הנוצרית, הקתדראלות, הכנסיות, הבישוף , שהוא דמות דומיננטית בספר. גם בספר זה מככב רוברט לנגדון, הפרופסור, שהוא ידידו של אדמונד קירש. אדמונד קירש הוא עתידן, מומחה למחשבים, גאון בקנה מידה עולמי. הוא עשוי להודיע במוזיאון גוגנהיים שבבילבאו,שבספרד הודעה שתזעזע את אמות הסיפים, שתשנה את העולם. כמייצג נאמן של המדע, הוא יקרא תגר על הדת ועל האמונה באלוהים. הרעיון המרכזי שבנאומו במוזיאון בפני אורחים שהוזמנו, ובחסותה של האוצרת, שהיא גם ארוסתו של נסיך ספרד, מורכב משתי שאלות נוקבות ומשמעותיות הקשורות זו בזו. מהיכן באנו?, ולאן אנו הולכים?מעניין היה לראות על גבי המסכים את פניהם השונות של הדתות והאמונות שהעניקו לפי המסורות והמיתוסים השונים חיים לאדם. את פרומתיאוס, שיצר אדם קדום מן הבוץ, ברהמה יוצר אנשים מאברי גופו, אל אפריקני פוער פתח בעננים ומוריד שני בני אדם ארצה. אל נורדי יוצר גבר ואישה מעצי סחף. על שלושת הדתות המונותאיסטיות, כולנו יודעים, וקירש אף נפגש עם מנהיגיהם במונסרט, כדי לעדכן אותם בנאומו הסנסציוני. באשר לאירוע במוזיאון ,הוא משתבש. אדמונד קירש נרצח בשידור חי.
כאן מתחילה עלילה מסחררת עם תפניות רבות,עם מתח רב, שלבטח העלו לי את לחץ הדם והדופק. הרבה דמויות מעורבות בעלילה. ישנה מעורבות של בית המלוכה הספרדי, המלך הגוסס, הנסיך, אוצרת מוזיאון גוגנהייים, בישוף, שהוא ידידו של המלך החולה, קצינים ואנשי צבא. כולם נוטלים חלק בסחרחורת הזאת של האירועים.,עקב המצב המסוכן שנוצר עם הירצחו של אדמונד קירש בורחים לנגדון והאוצרת לברצלונה, העיר המקסימה, שיצירותיו האדריכליות של גאודי מפארים אותה. אנו נחשפים לא רק לאדריכלות מיוחדת, אלא בכלל לאמנות, ליצירות בציורים, לספרים ולחפצי חמדה. מעל לכל, כמו מנצח על מקהלה, מרשים מאד המחשב בעל הבינה המלאכותית,שבנה קירש, שיש בו בינה רבה ,אך פה ושם לא חף מגילויים של רגש. סיפור המחשב הזה למרות ידיעותיי הדלות בטכנולוגיה הפליאו אותי מאד. כאן המקום להזכיר שבעלילה ארוגים מונחים ומושגים מדעיים רבים, שאת רובם לא הכרתי.
באשר לליבת הספר, העולם המונותיאיסטי נחרד מן הגילוי בעיקר הכת הדתית, שפרשה מן הוותיקן עקב ליברליות יתר של האפיפיור, והתחשבותו בחידושי התקופה. הם אף בחרו להם אפיפיור חדש משלהם. העלילה הולכת ונעשית יותר מורכבת, כאשר מתגלה כי בברצלונה הוקמה מעבדת הי-טק בתוך כנסייה שננטשה. ובאשר לגילוי. מאיפה באנו? " האמת שבאנו משום מקום- ומכל מקום. באנו מאותם חוקים פיזיקליים שיוצרים חיים ברחבי הקוסמוס. אנחנו לא מיוחדים. אנחנו קיימים עם אלוהים או בלעדיו...."עמ'471. כלומר, החיים הופיעו אם כן באופן ספונטאני כתולדה של חוקי הפיסיקה.
ולאן אנו הולכים? לפי אדמונד קירש ועל סמך מחקריו ,מין חדש יקום ויבלע את המין האנושי הקיים בתוך כמה עשורים. לדעתו, בני האדם והטכנולוגיה עומדים להתמזג. אך הוא רואה במיזוג הזה גם תקווה ואופטימיות. הטכנולוגיה תמחק את הפער בין עשירים לעניים, מחלות ימחו מעל פני האדמה בזכות הרפואה הגנטית. רובוטים ישחררו את העובדים ממלאכות מקהות חושים, טכנולוגיות יחלו ליצור שפע של משאבים הכרחייים לאדם, ועוד ועוד..אך יחד עם כל הטוב שהטכנולוגיה תביא בכנפיה,יש גם אזהרה.כאן הוא מצטט את חוכמתו של צ'רציל שהזהיר אותנו כי" מחירה של הגדולה...... הוא אחריות" שהמין האנושי ידע לעשות שימוש נכון בכלים שהמציא.
בסיום המצגת , אדמונד קירש כותב תפילה." מי יתן והפילוסופיות שלנו לא יפגרו אחרי הטכנולוגיות. מי יתן והחמלה שלנו לא תפגר אחרי כוחנו. מי יתן ואהבה לא פחד תהיה המנוע לשינוי" עמ'486-487
עם כל שיר ההלל לטכנולוגיה, לבינה המלאכותית, למדע, אין טעם ותכלית לחיי אדם בלי נשמה, בלי אנושיות, בלי חמלה ובלי אהבה.
כשאנו מביטים על העולם כיום, אי אפשר שלא להזדהות לפחות עם הסיום הזה במצגת של אדמונד קירש.יכולתי כאן לסיים את סקירתי, אך השארתי לסיום, קטע מרגש, בו נערכת פגישה .של הנסיך, המלך החולה והבישוף ב"עמק הנופלים". זה המקום שהקים פרנקו לזכר הנופלים. כל ימי חייו של המלך, דרשו להרוס את המקום הארור הזה. הנסיך ידע, שזה יהיה תפקידו להרוס מקום זה, שמזכיר תקופה אפלה בחייה של ספרד,אבל במפתיע, מבקש ממנו המלך שיעשה דבר אחר. " להרוס את הבסיליקה הזו, אמר המלך, פירושו להעמיד פנים, שההיסטוריה שלנו לא התקיימה- זו הדרך לאפשר לעצמנו להמשיך הלאה בשמחה ולהגיד לעצמנו שלעולם לא יהיה עוד "פרנקו "אבל כמובן שיכול להיות כזה, וגם יהיה –אם לא נעמוד על המשמר "עמ'504 בימים אלה בפרט, שיום הזיכרון לשואה ולגבורה כבר בפתח, קל מאד ללמוד ממה שאמר המלך בספר על כל אותם מקומות מבישים,שיישארו לדיראון עולם. ,הם יזכירו לנו שעלינו לעמוד על המשמר..... ממליצה מאד על הספר. אוהבי הג'אנר ודאי יתמוגגו, וכמו שציינתי בתחילה, יש בו את הערך שהמוסף שמעורר למחשבה. דן בראון הוכתר בשנת 2005 כאחד ממאה האנשים המשפיעים ביותר בעולם.
תודה, רבקה.
תאריך הכנסה לאתר 26/03/2018
אחרי שביקרנו ורצנו עם רוברט לנגדון באיטליה ופריז, הגיע הזמן של ספרד.
גם הפעם פרופסור רוברט לנגדון רץ, בורח, רודף ולצידו יפהפיה. לא יפהפיה סתם, אחת שתהיה מלכת ספרד.
מתחיל עם זה שזהו ספר הלל לגאודי. (אך לא רק, אבל בעיקר), ואני מאד... המשך הביקורת
אחרי שביקרנו ורצנו עם רוברט לנגדון באיטליה ופריז, הגיע הזמן של ספרד.
גם הפעם פרופסור רוברט לנגדון רץ, בורח, רודף ולצידו יפהפיה. לא יפהפיה סתם, אחת שתהיה מלכת ספרד.
מתחיל עם זה שזהו ספר הלל לגאודי. (אך לא רק, אבל בעיקר), ואני מאד מסכימה עם דן בראון. גאודי היה גאון ועילוי.
שני דברים למדתי מהספר בקשר לגאודי. הראשון שבשנת 2026, שהם 100 שנה למות גאודי, מקווים לסיים סוף סוף את הבנייה של הכנסייה פמילייה סקרטה ושהפסלים (ארובות) של הגג של קאזה מילה בברצלונה, שימשו השראה ללוקס לדמויות שלו במלחמת כוכבים.
תלמיד של הפרופסור, אדמונד קירש, הוא מיליונר, שעשה את כספו מעתידנות. הוא "ניבא" כל התפתחות טכנולוגית, עד שקראו לו "עתידן". הוא גאון, הוא הזוי. ויש לו תשובה לשתי השאלות הכי גדולות שקיימות ביקום.
מאיין באנו?
לאן אנחנו הולכים?
שתי שאלות שהתשובה עליהן יכולה לזעזע את כל העולם.
קירש טוען שיש לו הוכחה מדעית חותכת לשתי התשובות הללו, ברור שזה יזעזע את כל האמונה, ייתר את הדת. כלומר "אין אלוהים".
השאלה הראשונה, הקלה יותר – מאיין באנו. נניח שאפילו שנאמץ את תורת דרווין, האלה הראשונה היא, מה היה קודם? לא איך התפתחו החיים (זוחלים, קופים וכו), אלא איך נוצרו החיים. איך מכלום, פתאום יש חיים.
השאלה היותר כבדה היא – לאן אנחנו הולכים. מה יהיה הלאה.
לפי שקירש חושף את התגלית שלו לעולם, הוא מראה אותה ל 3 אנשי דת. לאנשים הנחשבים ביותר בדת הנוצרית, היהודית והמוסלמית.
איך אנשי דת יקבלו את העניין של "אין אלוהים"? האם ינסו לעצור אותו?
(הם נפגשים במונסרט, מקום מדהים)
אומנם קירש אמר שאת המצגת הוא יראה לעולם כעבור חודש, אך במבצע חשאי מאד ומתוכן מאד, אחרי שבוע הוא מזמין מאות אנשים להגיע לבילבאו, למוזיאון גוגנהיים שם, שם הוא יכריז על התגלית שלו.
אוצרת המוזיאון, ומי שעוזרת לו (אך לא מודעת למה הולך לקרות) היא אמברה, בחורה חכמה ויפהפיה, שגם ארוסתו של הנסיך, והמלכה העתידה של ספרד.
וכמובן, עוד לפני שקירש מראה את התגלית שלו, הוא נורה, מול המצלמות.
יודעים מי ירה בו, לא יודעים למה.
האם הדת היא שרודפת אותו? מה הקשר לאדמירל שירה בו? מה הקשר לאפיפיור ה"חילופי"?
מה הקשר לכניסייה שמרנות מאד, שלא מכירה באפיפיות ברומא כי הוא חדשני מידי, שלא מוכנה לקבל את "להושיט את הלחי השנייה" לא מסתפקת במחילה ורחמים אלא דורשת נקם.
בספר אנחנו נחשפים ל"ימינו אנו". טכנולוגיה של מחשבים, בינה מלאכותית, פייק ניוז, בלוגרים, ול....אומנות, אומנות, אומנות. ציורים, פסלים, ארכטיקטורה. גאודי – כבר אמרתי.
שילוב של כל אלה, עם הפילוסופיה והשאלות הנצחיות (מאיפה אנחנו באים ולאן אנחנו הולכים) יוצר ספר מדהים.
לא רק מתח. הרבה מאד מעבר לזה.
ו...הספר עשה לי "געגועים". חשק אז לחזור לבקר בברצלונה.
מאד מומלץ.
סרטון:
|
|
איגרת מידע נוריתה
קבלו את החדשות האחרונות מהאתר!
|