|
|
|
הסטארט אפ שלנו |
|
|
|
|
מס' גולשים שצפו בספר: 2350 |
|
|
"הסטארט אפ שלנו" מאת ד"ר דב רייכמן בהוצאת הספרים "אוריון" הוא ספר מקסים שנכתב כדי להרחיב את ההיכרות של בני הנוער (וגם הוריהם) עם תעשיית ההייטק, הקמת חברות סטארט אפ, הון סיכון וחשיפה לאי הוודאות המאפיינים את עולם החדשנות והיזמות. המחבר רואה חשיבות גדולה בעידוד הצעירים להצטרף לאתגר ולהיות שותפים בפריצת הדרך הטכנולוגית שהתעשייה המתוחכמת מובילה.
ניר כרמלי הוא תלמיד בית ספר בכיתה ז' החולם לכבוש את העולם עם רעיון למוצר חדשני. הוא יוזם הקמת סטארט אפ עם בני משפחתו - דפנה ואיתן, הוריו, מעיין אחותו וכמה חברים שמצטרפים להרפתקה. אנה בת כיתתו של ניר שותפה לרעיונות ומעורבת ביזמות כשבין השניים נרקמת ידידות ואולי אהבה ראשונה.
חבורת הסטרטאפיסטים נדרשת לגלות תעוזה ומחשבה מקורית ויצירתית. היא פוגשת אנשי תעשייה מיפן, משקיעים מארה״ב, מדענים ואנשי מקצוע ממגוון תחומים הפועלים בעולם ההייטק.
סיפורם הכתוב בשפה עדכנית ומלאת הומור, מיטלטל בעליות ובמורדות בין הצלחה לכישלון וחושף בפני הקורא את עולם העסקים האתגרי.
ד"ר דב רייכמן (59) אב ל-3 ילדים, תושב מכבים עוסק מעל 25 שנה בניהול בכיר בתחומי המחקר והפיתוח, החדשנות והיזמות ובתחומי השיווק והפיתוח העסקי בשוק הבינלאומי. שותף במספר חברות ומנכ"ל ובעלים של חברת "ספקטרה אנליטיקס" שעוסקת בליווי טכנולוגי/עסקי לחברות, משקיעים ויזמים ובהשקעות בחברות טכנולוגיות. הוא עוסק בקידום תוכניות חדשנות ופיתוח עסקי בחברות הייטק, חברות סטארט אפ, בתעשייה המסורתית ובענפי השירותים. הוא משמש כסגן נשיא למסחור טכנולוגיות ופטנטים בתחומי הכימיה והפיזיקה באוניברסיטה העברית (חברת יישום) ויועץ עסקי למשרד הכלכלה והתעשייה. נוסף לכך הוא דירקטור במספר חברות טכנולוגיות ציבוריות ופרטיות ומרצה בתחומי החדשנות, היזמות והטכנולוגיה המתקדמת.
ד"ר דב רייכמן הוא בעל דוקטורט בכימיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. המומחיות הטכנולוגית שלו היא בתחומי החומרים המתקדמים, הננוטכנולוגיה, התעשייה הירוקה והטכנולוגיות הביטחוניות. עבודת המחקר שלו זכתה בפרס נשיא המדינה שנתיים ברציפות והוא רשום כממציא פטנט בתחומי הטכנולוגיה לשחרור מבוקר של חומרים פעילים בתחומים שונים.
שימש כמנטור של המיזם "מקדמיה" שזכה בפרס הראשון בקבוצת המיזמים הראשונית של מאיץ הסטארטאפים SifTech. חברת מקדמיה פועלת בהצלחה לשנות את האופן בו צעירים וצעירות בוחרים מה ללמוד ובמה לעסוק והיא זוכה לשבחים רבים. נוסף לכך שימש כמנטור ב"קרן פרידברג" המשקיעה במיזמים כדי לטפח ערכים של יזמות וחדשנות טכנולוגית. הוא הוזמן לשפוט בתחרות מיזמים של "קרן רמון" להנצחת אילן ואסף רמון ובארגון "יזמים צעירים ישראל" המטפח בהצלחה רבה יזמות עסקית, יצירה וחדשנות בקרב בני נוער.
את ההשראה לכתיבה שאב ד"ר רייכמן מעבודתו עם יזמים בוגרים ועם נוער "בפעילותי בתחומי הסטארט אפ, החדשנות והיזמות אני נתקל ברתיעה שיש לאנשים מהטכנולוגיה המתקדמת ובמיוחד מכימיה ומננוטכנולוגיה. אני מאמין גדול בחדשנות ויזמות וחושב שניתן להנגיש אותם לכולם ולהיעזר באנשי מקצוע בתחומי הטכנולוגיה כמו שנעזרים בעו"ד ורו"ח".
"רציתי לקרב צעירים לעולם היזמות והטכנולוגיה ולהכיר להם את החוויות מעולם זה גם אם אינם המוכשרים בכיתה בתחומים המדעיים. כן, יזמות לא חייבת להיות טכנולוגית, אבל היא פותחת אפשרות מימוש עצמי לכולם. הספר מציג באמצעות סיפור עלילה מושגים מעולם הטכנולוגיה המתקדמת, נושאים מעולם הסטארט אפ - אופציות, גיוס הון, הנפקה, פטנטים, תוכנית עסקית ואחרים, מושגים מעולם המדע והטכנולוגיה וכן ערכים רבים של תרומה לחברה ולקהילה. הספר מסביר קצת על בעלי המקצוע בעולם ההייטק ובעולם התעשייה בכלל: מדענים, מהנדסים, שיווק, ניהול, עו"ד, רו"ח ועוד".
ד"ר רייכמן מספר כי בין המסרים שהוא מעוניין להעביר בספר נמצאים "תעוזה – לבוא עם רעיון ולא לחשוש להציג אותו, משפחתיות, חברות, תרומה לקהילה, התמודדות עם אי-ודאות, היכולת של כל אחד לתרום, גם כאלה שאינם בקיאים בעולם התוכן הרלוונטי, ביזמות או חדשנות".
ד"ר דב רייכמן מספר שהוא "מאמין בטיפוח היזמות והחדשנות בד בבד עם תרומה לקהילה ולסביבה ופועל לקידום והטמעה של נושאים ערכיים אלו".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הסטארט אפ שלנו - דב רייכמן, ד"ר
|
|
|
מס' גולשים שצפו בספר היום: 0 |
תאריך הכנסה לאתר 09/02/2017
ניר כרמלי הוא תלמיד כיתה ז' אך בשונה מרוב הילדים בגיל זה הראש שלו טרוד בנושא אחד ויחיד, הקמת סטארט אפ. לניר יש רעיון מהפכני שיכול לשנות לחלוטין את תחום השקיית גידולים חקלאיים. הוא מחליט לספר אותו להוריו שמתלהבים כמוהו ומקימים איתו חברת סטארט אפ. במהלך הסיפור נוספות עוד ועוד דמויות... המשך הביקורת
ניר כרמלי הוא תלמיד כיתה ז' אך בשונה מרוב הילדים בגיל זה הראש שלו טרוד בנושא אחד ויחיד, הקמת סטארט אפ. לניר יש רעיון מהפכני שיכול לשנות לחלוטין את תחום השקיית גידולים חקלאיים. הוא מחליט לספר אותו להוריו שמתלהבים כמוהו ומקימים איתו חברת סטארט אפ. במהלך הסיפור נוספות עוד ועוד דמויות לעלילה ומשתלבות בהקמת חברת הסטארט אפ של ניר.
כשהתחלתי לקרוא את הספר הוא מיד משך אותי פנימה. אמנם ניר הוא ילד צעיר ממני אך הרגשתי שהוא דומה לי ולנערים רבים כיום. להרבה ילדים ונערים יש רעיונות מהפכניים ויצירתיים עם פוטנציאל לשנות את העולם. הבעיה הגדולה היא שבדרך כלל ילדים ונערים לא יודעים כיצד להוציא את הרעיונות מן הכח אל הפועל. " הסטארט אפ שלנו" הוא מדריך עלילתי לבני נוער ולצעירים כיצד הם יוכלו להגשים את רעיונותיהם ולהפוך אותם מדמיון למציאות. למדתי רבות מהספר, מוזכרים בו תפקידים חשובים שצריך שיהיו בחברה שבכלל לא ידעתי על קיומם. נושא חשוב נוסף המתואר בספר הוא תיאור הסיכונים הכרוכים בהקמת חברה והמכשולים העומדים בדרך אל ההצלחה. הספר שובר את דרך המחשבה המקובלת בקרב ילדים ובני נוער שרעיונות לסטארט אפים מוצלחים מתגשמים בן לילה, ומראה ששום דבר לא עובד או מצליח בלי עבודה קשה. נהניתי מאוד מהספר, אבל בעיני בדמות של ניר מתוארת באופן אידאלי מדי, שפוגע באמינות ובהזדהות. ניר מתואר בתור הילד שכל ההורים רוצים ושכמעט אין, מן ילד מושלם שרק רוצה להתנדב ולעזור לכולם. נראה לי שהיה טוב יותר לתאר אותו כמו נער אמיתי עם הרבה רצונות אחרים. " הסטארט אפ שלנו " הוא מדריך עלילתי מוצלח לבני נוער השואפים כבר בגילם הצעיר להגיע הכי רחוק שאפשר.
תאריך הכנסה לאתר 24/12/2016
"התקווה נמצאת בחלומות, בדמיון ובאומץ של אלו המעיזים להפוך חלומות למציאות" – יונה אדוארד סאלק – ממציא החיסון נגד נגיף הפוליו.
"מה שלא תהיה, תהיה טוב בזה" – אברהם לינקולן, הנשיא ה-16 של ארצות הברית.
אין יפים יותר משני משפטים אלה... המשך הביקורת
"התקווה נמצאת בחלומות, בדמיון ובאומץ של אלו המעיזים להפוך חלומות למציאות" – יונה אדוארד סאלק – ממציא החיסון נגד נגיף הפוליו.
"מה שלא תהיה, תהיה טוב בזה" – אברהם לינקולן, הנשיא ה-16 של ארצות הברית.
אין יפים יותר משני משפטים אלה הפותחים את הספר הקטן והיפה הזה בו מסופר על נער צעיר, ניר, הנמצא בסיום חופשת הקיץ, בין כתה ו' והעלייה לכתה ז'.
בחופשה ניר התלווה אל אביו, איתן, בעבודתו. איתן הוא אגרונום, מומחה בחקלאות.
לניר אחות צעירה ,מעיין, ואמא ושמה דפנה, מנהלת כספים במפעל, ואל נשכח את הכלבה לייקה. מאחר וניר נמנה עם התלמידים המצטיינים בכתתו התנדב בתחילת החופש לתכנית חניכה והוא עוזר לאלעד העולה לכתה ב', מחזק אותו בלימודים ומעודד אותו. לכל אלה יש מקום נכבד בסיפור.
בפינה מוצלת ביום עבודה רגיל בשדה בזמן המתנה לבוא הטרקטור מחשבותיו של ניר נדדו אל הסתגלות בעלי החיים והצמחים לתנאי הסביבה, לפי דברי הסבר של אביו צריכת המים של הצמחים משתנה כל הזמן בהתאם לשלבי הגדילה, הפריחה, הבשלת הפרי ותנאי מזג האוויר. תוך כדי מחשבה צץ רעיון במוחו, הוא חשב שאולי אפשר לבנות תאים קטנים שיפוזרו בקרקע ויאגרו מים מהגשמים, מהטל ומהלחות באוויר למשך חודשים ארוכים, גם בתקופת הקיץ, ואז יהיה אפשר לחסוך בהשקיה. "זה הוא רעיון מוצלח לסטארט אפ" חשב.
חופשת הקיץ הסתיימה וניר החל את שנת הלימודים החדשה בחברת חבריו מהשנה הקודמת. יש לציין שניר הוא נער חברותי ומקובל מאד בחברה.
"שבועות אחדים חלפו ומדי פעם בפעם נזכר ניר ברעיון הסטארט אפ שלו, ובאחד הימים, בזמן ארוחת הערב הוא החליט שזו הזדמנות טובה להתייעץ עם הוריו בנושא" (עמוד 22).
הרעיון קסם מאד להוריו אך ברור היה להם שהדרך מרעיון למוצר אמיתי ארוכה ורצופה מכשולים.
היפה בסיפור זה הוא הכבוד וההבנה בין ההורים לניר, הישיבה ביחד וניתוחו של הרעיון וקידומו.
הקורא הצעיר לומד מה הם השלבים העומדים בפני פיתוח הרעיון והפיכתו משלב של חלום למציאות, על השימוש בחומרים, השקעת כספים והצורך לקחת בחשבון שההשקעה יכולה לרדת לטמיון.
למרות הזהירות של אביו, אמו מתלהבת ומציעה שיחד יכינו תוכנית לקידום הרעיון "בתנאי כמובן שכל העניין לא יפגע לך בלימודים או בעיסוקים חשובים אחרים" (עמוד 23). ניר, מלבד היותו תלמיד מצטיין עסוק בפעילויות רבות, ועל כל אלה אמו אינה מוכנה שיוותר.
כך יצא הרעיון לדרך שכלל ראשון היה שמירה על סודיות. כפי שציינתי לעיל הספר היפה והחכם הזה מוביל את הקורא הצעיר צעד צעד בעולם של טכנולוגיה, כספים, פיתוח וניהול חברה. כיצד נולד רעיון וכיצד הוא קורם עור וגידים, אם זה פגישה עם עורכי דין, רישום הרעיון, שמירה על סודיות, לבין יזמים ומנהלים, בכל שלבי הטכנולוגיה והננה-טכנולוגיה, גיוס כספים ראשונים בטרם יראו רווחים, בפניה אל משרד המדען הראשי.
בין קטעי הסיפור המדברים על פיתוח הסטארט אפ, חייו של ניר ממשיכים במסלול היום יומי בבית הספר, הטיול השנתי לירושלים והחוויות של בן נוער ממנו. קטעים רבים מספרים על הקשר החברותי של ניר עם חבריו ומלמד על ההתנהלות בין שני המישורים, מצד אחד הסטארט אפ ומצד שני החיים היום יומיים, אחד לא הפריע לשני וזה היופי של הסיפור ושל גיבורו ניר.
בפגישות העבודה בהן השתתף ניר בחברת הוריו עם כל העובדים והמנהלים הוא נחשף למושגים שלא שמע עליהם מימיו ואל מושגים אלה נחשף גם הקורא הצעיר, לדוגמא, אופציות, הנפקת מניות לציבור וכו'.
באחת הפגישות בנושא הסטארט אפ שבהן השתתף שמע את אחד המשקיעים הזרים אומר את הדברים האלה ואותם בחרתי לצטט:
"...אמר כי הדבר החשוב הוא לדעת להקשיב לכל אחד בסבלנות, גם אם אינו בקיא בכל הפרטים, וגם אם הוא חסר ניסיון".
"זה נכון בתוך המשפחה, בין חברים, בין עובדים, וכמובן, מנהלים טובים נבדלים מעמיתיהם בדיוק בתכונה החשובה הזו". (עמודים 93-94).
לסיכום סקירתי אני ממליצה על קריאת ספר זה, מלבד היותו ספר קריא הכתוב בשפה יפה וברורה המתאימה ומובנת לבני נוער, הוא ספר חינוכי ולימודי על יכולתו של בן נוער לעסוק בפיתוח רעיון ולשלב אותו אל חיי היום יום ודבר אחד לא בא על חשבון דבר אחר.
כאן יפה לצטט שוב את שני משפטי הפתיחה בהם בחר הסופר לפתוח את סיפורו והם מצוטטים בראש הסקירה.
הספר מתאים לקריאה לילדים מגיל שמונה ועד שש עשרה לפחות.
מומלץ ביותר.
סוניה קטלן – דצמבר 2016
תאריך הכנסה לאתר 27/11/2016
ספר מעורר מחשבה.
אף פעם לא הייתי מאלו שחושבות על המצאות או פטנטים מיוחדים. יש שיאמרו שיש לי מוח די מקובע. אני אוהבת את המוכר והידוע, אפילו אם זה אומר שעליי ללכת בדרך הארוכה כדי להשיג את התוצאה הנחוצה. הספר, ׳הסטארט אפ שלנו׳ מאת דב רייכמן, הצליח לגרום לי להסתכל על... המשך הביקורת
ספר מעורר מחשבה.
אף פעם לא הייתי מאלו שחושבות על המצאות או פטנטים מיוחדים. יש שיאמרו שיש לי מוח די מקובע. אני אוהבת את המוכר והידוע, אפילו אם זה אומר שעליי ללכת בדרך הארוכה כדי להשיג את התוצאה הנחוצה. הספר, ׳הסטארט אפ שלנו׳ מאת דב רייכמן, הצליח לגרום לי להסתכל על דברים בצורה מעט שונה. זה ספר נוער אך הוא יגרום גם למבוגרים, מעבר להנאה בקריאתו, להסתכל על הדברים בעיניים פקוחות וממוקדות.
גיבור הספר הינו נער בתחילת שנות העשרה לחייו, תלמיד כיתה ו׳ שעוד מעט עולה לכיתה ז׳. שמו ניר כרמלי ויש לו רעיון בתחום החקלאות. בהתחלה נראה לי מעט תמוהה שהרעיון מגיע בנושא זה מנער, בעוד נערים בגילו של ניר לרוב עסוקים במשחקי מחשב וגאג׳טים אחרים, אך ככה זה שאתה גדל בסביבה שחקלאות היא נושא מרכזי בבית. ניר מחליט לשתף את הוריו ברעיון ומשם, כמו כדור שלג, הרעיון מתגלגל וצובר תאוצה. גדל ומתפתח. נחשף לעוד אנשים אשר מקדמים את הנושא.
הספר מעודד יצירתיות. הספר מעודד חשיבה מחוץ לקופסא. הספר מראה שאין זה חשוב בן כמה אתה, אתה פשוט צריך להאמין בעצמך ולחשוב בגדול כי השמיים אינם הגבול.
אהבתי שגיבור הספר הוא נער צעיר, החוויה בגילוי הייתה רבה יותר. התגייסות של כל הסובבים הייתה רבה. מעבר לכך, גם למדתי מעט על העולם הזה שכה זר לי – ההייטק, ההסטארט-אפ. אינני מאמינה שמחר אקום בבוקר ואהיה מעוניינת לקחת בו חלק אך החשיפה לעובדות היבשות תוך עלילה מושכת עשה את העבודה.
הכתיבה טובה אם כי לעיתים חשתי כקוראת ספר עיון. אני מניחה, שהמטרה שעמדה לנגד עיניו של מחבר הספר, הייתה שמעבר לסיפורת לשלב מידע שימושי עבור הקהל הצעיר אשר מתעניין ספציפית בנושא. סך הכול העלילה מהודקת והסיפור קולח.
הסיפור אינו ארוך כך שיאמר לזכותו של רייכמן שהצליח באלגנטיות ודייקנות, להכניס עולם שלם ורחב.
קריאה מהנה, יעל
תאריך הכנסה לאתר 24/11/2016
דב רייכמן מצליח להעביר בשפה יפה וקלילה את המושגים הבסיסיים ביזמות עסקית ובהקמת עסק למימוש רעיון ייחודי בעולם העסקים המודרני - הקמת סטארט אפ.
ניר כרמלי, תלמיד בית ספר שעומד לעלות לכיתה ז', חי עם משפחתו במושב ויוזם רעיון למוצר חדשני: "אולי, חשב, אפשר... המשך הביקורת
דב רייכמן מצליח להעביר בשפה יפה וקלילה את המושגים הבסיסיים ביזמות עסקית ובהקמת עסק למימוש רעיון ייחודי בעולם העסקים המודרני - הקמת סטארט אפ.
ניר כרמלי, תלמיד בית ספר שעומד לעלות לכיתה ז', חי עם משפחתו במושב ויוזם רעיון למוצר חדשני: "אולי, חשב, אפשר לבנות תאים קטנים שיפוזרו בקרקע ויאגרו מים מהגשמים, מהטל ומהלחות באוויר למשך חודשים ארוכים, גם בתקופת הקיץ, ואז יהיה אפשר לחסוך בהשקיה" (עמוד 13) – רעיון להקמת סטארט אפ בתחום החקלאות,
מוצרים זעירים ומתוחכמים בשילוב רובוטיקה וטכנולוגיה מתקדמת.
דב רייכמן מצליח להעביר באמצעות סיפור משפחתי מידע חשוב וחיובי בשלושה תחומים:
א. ערכים חינוכיים חיוביים - נתינה לאחר ושותפות עם אחרים:
- הצלחה בלימודים בעדיפות ראשונה: "אם תהיה ירידה בלימודיו, הוא ייאלץ לצמצם את
מעורבותו בסטארט אפ" (עמוד 86).
- עזרה בעבודה במשק החקלאי בחופשת הקיץ.
- תמיכה בחיילים בודדים(עמוד 18).
- סיוע לעולים חדשים בכיתה(עמוד 21).
- התמקדות במעלות ולא במגרעות כי אין אדם מושלם.
- כל בני המשפחה עוזרים במטלות הבית וגם בקידום העסק החדש.
- חברים טובים מסייעים להצלחת המיזם.
- הצלחה דורשת הרבה סבלנות והתקדמות צעד אחר צעד (עמוד 55).
- יש לראות בכישלון הזדמנות להצלחה (עמוד 45).
- שילוב עובדים ממוסד בעלי מוגבלויות בתהליך הייצור.
ב. מושגים ועקרונות בכלכלה המודרנית:
- בעסקים צריך ליטול סיכונים כדי להצליח: "זו יציאה לדרך פתלתלה ורבת אתגרים,
וצריך להביא בחשבון שההשקעה כולה יכולה לרדת לטימיון" (עמוד 23).
- תמיכה משפחתית יכולה מסייעת להצלחת היוזמה העסקית: הוריו של ניר נרתמו
במלוא המרץ להגשמת היוזמה שלו.
- חשוב להכיר את המושגים בעולם כלכלי גלובאלי ותחרותי:
הייטק, ביוטק, מניות ואופציות, תמלוגים, הנפקת מניות בבורסה,
ג. שלבים חשובים והכרחיים בהקמת עסק חדש: סטארט אפ:
- בניית מודל עסקי והצדקת כדאיות כלכלית. לוודא שיהיו לקוחות למוצר.
- בחירת שם חברה קליט ומתאים למוצר: "ננו סיד" (עמוד 47).
- מינוי בעלי תפקיד נאמנים לחזון החברה: מנכ"ל, יזם, עורך דין, מנהל כספים,
שיווק ותדמית ואנשי תכנון, פיתוח וייצור.
- סודיות ורישום פטנט על המוצר הייחודי: חשוב לוודא שהוא אכן ייחודי.
- חשיפת המוצר בפני אנשי עסקים זרים: בסיפור יש מפגשים עם אנשים מארה"ב ויפן.
- גיוס הון ממשקיעים וקבלת מענק מהמדען הראשי: השקעה כספית.
- הקמת חברה וחלוקת מניות למשקיעים ולעובדים.
- גיבוש תוכנית התקדמות: "אבני דרך" ועמידה בזמנים.
- בדיקת היתכנות.
- בניית אבטיפוס להוכחת ישימות – ניסוי פיילוט.
- פיתוח מוצר ורצוי מוצר שיביא ברכה לעולם, כמו המוצר המהפכני של ניר.
- שמירה על איכות הסביבה והפחתת עלויות ייצור: שימוש בפסולת פלסטיק(עמוד 41).
דב רייכמן מצליח לתאר משפחה למופת המתפקדת בדרך חיובית ושיתופית להגשמה מוצלחת של יזמות ייחודית - משפחה ממוקדת מטרה.
חבל רק שהמחבר לא שילב באווירה הכללית רגש של אהבה בין בני המשפחה, כי בעיניי
הערך החשוב ביותר לחיים מאושרים הוא קיומה של אהבה אמיתית בין בני המשפחה.
כמה חבל שבכל הספר אין חיבוק, אין נשיקה ואין מילת חיבה או אהבה...
אני ממליץ בחום על הספר הזה להקניית ערכים חינוכיים חשובים במשולב עם עקרונות ומושגים חשובים בכלכלה המודרנית לילדי בית הספר, ולדעתי שילוב הספר הזה בתוכנית הלימודים יכול לסייע מאוד להקניית מידע חשוב לדור הצעיר בעולם העסקי המודרני
שבו אנו חיים.
תאריך הכנסה לאתר 19/11/2016
"התקווה נמצאת בחלומות, בדמיון ובאומץ של אלו המעיזים להפוך חלומות למציאות." יונה אדוארד סאלק, ממציא החיסון נגד הפוליו.
ספר נוער עכשווי ומעניין הנוגע בטכנולוגיות מתקדמות ובאפשרויות הרבות הטמונות במי שמעז לחלום חלומות למען החברה ואף... המשך הביקורת
"התקווה נמצאת בחלומות, בדמיון ובאומץ של אלו המעיזים להפוך חלומות למציאות." יונה אדוארד סאלק, ממציא החיסון נגד הפוליו.
ספר נוער עכשווי ומעניין הנוגע בטכנולוגיות מתקדמות ובאפשרויות הרבות הטמונות במי שמעז לחלום חלומות למען החברה ואף להגשימן. הסיפור בספר מראה שזה אפשרי עם עזרה ואמונה בדרך כמו שקרה לניר.
ניר כרמלי נער חיובי ומקסים הוא גיבור הספר. ניר עומד לעלות לכיתה ז'. אביו איתן הוא אגרונום בעל ידע רב וחשוב בחקלאות, אמו דפנה מנהלת כספים במפעל, עוד יש לניר אחות קטנה בשם מעיין וכלבה אהובה בשם לייקה. ניר גר במושב והוא חונך את אלעד העולה לכיתה ב' ועוזר לו עם תרגילי החשבון והקריאה.
יום אחד כשעזר לאביו בשטח צץ במוחו של ניר רעיון נפלא לבנות תאים קטנים שיפוזרו בקרקע ויאגרו מי גשמים.הרעיון אמור לחסוך כסף, מים של השקייה וכוח אדם.
החופש הגדול הסתיים לו ורעיון הסטארט אפ לא מרפה מניר. בארוחת הערב המשפחתית לאחר תחילת שנת הלימודים החדשה שתבעה ממנו לא מעט מאמצים, מעיז ניר לספר להוריו על המיזם החדש. "תאים קטנים הבנויים מחומרים מיוחדים יאגרו מים מהסביבה במשך חודשים ארוכים, ושטחים צחיחים וצהובים יהפכו לירוקים וישמשו גם לנוי וגם למזון." (עמ' 22).
המידע החדש מפי הבן הצעיר מתקבל בהפתעה גמורה אצל ההורים והם מחליפים מבטים נרגשים ביניהם. מכאן ככדור שלג מתחיל להתגלגל הסטארט אפ שקורם עור וגידים להפתעת כולם. אמו קובעת פגישה עם אייל מומחה לכימיה, גם אסף שהוא הבעלים והמנהל של המפעל שעובדת בו דפנה מעורב בקידום הנושא והוא למרבה ההפתעה מתלהב מאוד אפילו יותר מדי. כל המשפחה מתגייסת למען המיזם החדש והמלהיב, מעיין אחותו וגם אנה בת כיתתו. הסטארט אפ החדש מפגיש את ניר ומשפחתו עם אנשים חשובים בתעשייה ביניהם משקיעים, מדענים ואנשי מקצוע מהשורה הראשונה.
הספר מעניק נקודות אור ומידע חשוב בקשר למיזמים וטכנולוגיות חדשניות.
מעבר לעשייה החשובה ולמיזם הנהדר המתפתח, יש בספר גם ערך מוסף חשוב של חברות, ערך בונה של משפחה וגם יחסי חמלה לעצמנו."אם נהיה נחמדים יותר לעצמנו, נהיה נחמדים יותר גם לסובבים אותנו." (עמ' 18).
תאריך הכנסה לאתר 16/11/2016
"הסטארט אפ שלנו" הוא ספר חביב המשלב סיפורת ומידע עדכני על תעשיית ההייטק. הוא נכתב במטרה "להרחיב את ההיכרות של בני הנוער (וגם הוריהם) עם תעשיית ההייטק, הקמת חברות סטארט אפ, הון סיכון וחשיפה לאי הוודאות המאפיינים את עולם החדשנות והיזמות" ובכך אכן עושה עבודה טובה. באמצעות... המשך הביקורת
"הסטארט אפ שלנו" הוא ספר חביב המשלב סיפורת ומידע עדכני על תעשיית ההייטק. הוא נכתב במטרה "להרחיב את ההיכרות של בני הנוער (וגם הוריהם) עם תעשיית ההייטק, הקמת חברות סטארט אפ, הון סיכון וחשיפה לאי הוודאות המאפיינים את עולם החדשנות והיזמות" ובכך אכן עושה עבודה טובה. באמצעות עלילה הלקוחה מהווי הנוער, הסופר חושף את הנוער לעולם העסקים ומרחיב את ידיעתם בנושא.
גיבור הספר הוא ניר כרמלי, תלמיד כיתה ז' שחושב על רעיון מקורי לסטראט אפ במהלך יום עבודה שגרתי לצד אביו. בעודו עוזר לאביו האגרונום בעבודתו במושב צץ במוחו של ניר רעיון מהפכני להפרחת השממה. בחשש רב הוא מעלה את הרעיון בפני הוריו ולהפתעתו השניים מתלהבים מהעניין. בעזרת משפחתו וחברים אחרים הרעיון מתחיל לקרום עור וגידים וסטארט אפ חדש נולד. זוהי רק ההתחלה וניר והוריו נתקלים בקשיים לא מעטים בהוצאת הרעיון לפועל, אך אינם מתייאשים. בד בבד ניר ממשיך בשגרת חייו (לימודים, פעילות חברתית, טיולים) ואף מקומה של האהבה אינו נפקד מעולמו.
זהו רעיון אדיר להכיר לבני נוער את עולם ההייטק בצורת סיפור. אהבתי שלצד הסיפורת הספר מעניק מידע על עולם הסטארט אפ, אופציות, גיוס הון, הנפקה ועוד, בדרך מקורית ולא מאיימת. השפה הייתה קצת יבשה לטעמי, והנושא לא בדיוק היה לטעמי, אך בני נוער המתעניינים בתחום בהחלט ימצאו בו עניין.
בשורה התחתונה: העזת הצלחת!
|
|
איגרת מידע נוריתה
קבלו את החדשות האחרונות מהאתר!
|