ספר חמוד מאוד שעושה נעים לפני השינה.
את ספר זה הקראתי לאייל בן השלוש כבר מספר פעמים ובכל פעם הוא מבקש אותו ספציפית, מחדש. ניסיתי לשדל אותו לבחור ספר אחר, לגוון מעט אך זה לא כל כך הצליח לי – אייל דורש כל לילה את 'להוריד את הירח' כסיפור לפני השינה.
הסיפור מתמקד בחיה בשם חלד, אשר יום אחד מגלה בשמים דבר עגול בצורת כדור והוא תוהה מה זה. אומרים לו כי הדבר העגול הזה שבשמיים הינו הירח. חלד מחליט כי הוא יוריד את הירח ועושה הכול כדי להורידו - הוא חושב שהירח הוא הדבר הכי יפה בעולם. לא עוזרות הקפיצות, לא עוזרים הנפנופים, טיפוס על העץ ועוד פעולות שונות ומגוונות. לבסוף, חלד מבין כי הירח לא כל כך קרוב כפי שהוא נראה.
הסיפור הזה מקסים, יש בו חינניות ותום.
חלד באמת ובתמים מאמין כי ככל שיתאמץ כך יצליח להגיע לירח ולהורידו. בניסיונות שלו הוא מפריע למנוחתם של חבריו ואלו מסבירים לו כי אין הוא יכול להוריד את הירח.
סוף הספר כה יפה כאשר ישנה השלמה, הבנה ותמיכה חברית.
אין בספר איזשהו מוסר-השכל בומבסטי אך הוא פשוט כיפי, מסקרן, קצבי מאוד וכל רגע משהו מתרחש. היופי הוא שאינו ארוך כך שבהחלט מתאים לסיפור לפני השינה, גם אם הילד מבקש שיקראו לו אותו פעמיים-שלושה ברציפות.
אייל כבר מכיר את רוב הספר בעל-פה ונהנה להקריא אותו יחד איתי.
התאהבתי בדמותו של חלד בדיוק כמו אייל. אין ספק שאני שמחה להיתקל בעלילה פעם אחד פעם.
מומלץ – קריאה מהנה,
יעל