חג שבועות בפתח וכולנו עסוקים באיסוף מתכוני חלב, פשטידות ועוגות כולם על טהרת הגבינה, כדי שנוכל לחגוג כראוי את החג עם המשפחה כאשר יוגשו לשולחן מיטב המטעמים המבוססים על חלב. חג השבועות הוא החג השני מבין שלוש הרגלים שבתורה. הוא חל בסיום ספירת העומר בת שבעת השבועות.
ספר חדש ומרהיב בתצלומיו של איילת הירשמן מתאים בדיוק לתקופה הזאת של חג השבועות וגם לאירוח,לארוחות ערב ובוקר קלות וסתם לפינוקים של יום חול.
בספר צילומים מרהיבים, שפה בהירה ונקיה ומיטב המאכלים המבוססים על חלב.
הספר מחולק לקטגוריות של סלטים, ארוחות בוקר ובראנץ' מאפים, נשנושי גבינה קינוחים מדהימים ועוגות גבינה. כשבסוף הספר ישנו אינדקס ברור העוזר להתמצאות בספר.
בנימה אישית אני יכולה להוסיף שלא את כל הגבינות אני אוהבת ואוכלת בחיי היומיום, גבינות כחולות למשל או גבינות שמדיפות ריח מוזר לא עולות על שולחני למרות שהן נחשבות הטובות ביותר.
חלק מהמתכונים היו מסובכים עבורי לא ברמה של ההכנה אלא דווקא ברמת המצרכים שלא תמיד היו נגישים ובהישג יד.
ניכר שהושקעו בספר מיטב המאמצים כדי להביא כל מתכון ומתכון במיטבו. לפני כל מתכון ישנה הקדמה מאת המחברת בו היא מסבירה מבארת ומפשטת את המתכון לטובת הקוראים והבשלנים.
ישנם מתכונים מיד כשראיתי אותם ידעתי שאנסה ואכין. לדוגמא: מתכון הבואיקוס שהם מאפים בולגריים קלים להכנה:
בואיקוס בולגריים קלים
אין אירוע ב"לאשה" בלי המאפים הבולגריים האלה, מפני שבימים חגיגיים, לעורכת הגרפית מיכל שרון אסור לבוא בשערי המערכת בלעדיהם. תחקיר ממוקד הניב את האינפורמציה הבאה: זהו מתכון של חברתה דפנה בכר, שקיבלה אותו מסבתה רגינה. קנינו.
המרכיבים (35-30 יחידות)
3 כוסות ( 420 גרם) קמח תופח
3 כוסות גבינות מלוחות וצהובות מעורבבות מגוררות דק, הכוללות גם גבינה בולגרית או פטה, וגם גבינה צהובה בעלת חריפות מסוימת כמו קשקבל או צ'דר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם חמאה, רכה, חתוכה לקוביות גדולות
מלח, לפי הטעם (תלוי במידת המליחות של הגבינה הבולגרית או הפטה שהוספתם. כדאי לטעום)
לזרייה
ביצה, טרופה
זרעוני שומשום או קצח
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים שתי תבניות תנור בניייר אפייה.
2. שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים בידיים עד שמתקבל בצק רך אבל דביק קלות. עכשיו יש שתי אפשרויות: א. אם ממהרים, לוקחים מהבצק פיסות קטנות, ויוצרים מהן כדורים, בגודל של עגבניות שרי בערך. מניחים בתבנית במרווחים של 3 ס"מ ומשטחים קצת. ב. האפשרות השנייה, שיוצרות בואיקוס בעלי שוליים אחידים במראה עוגייתי יותר, היא לקמח משטח עבודה, להניח עליו את הבצק, לשטח קצת בידיים (לא חייבים להשתמש במערוך) לעובי של כ-4 ס"מ ולקרוץ בכוס עיגולים, בקוטר של 2-3 ס"מ. מניחים בתבניות במרווחים של 3 ס"מ.
3. מורחים כל עיגול בביצה הטרופה וזורים מלמעלה שומשום או קצח. אופים כ-15 דקות, או עד הזהבה.
4. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום עד יומיים, או במקפיא עד שבועיים.
הספר בדפי כרומו עבים עם צילומים שמיד עושים חשק להיכנס למטבח ולנסות את המתכונים. עוד סוגי מתכונים המופיעים בספר הם: סלט קפרזה, סלט אגסים, גבינה כחולה ואגוזים, סלט גזר וסלק טריים עם גבינת עיזים מטוגנת, סלט ירוקים עם שקדים ולבנה ועוד ועוד.
איילת נחשבת כבעלת ידע נרחב בתחום האוכל, מעמד המקנה לה אוהדים רבים הנוהים אחרי מתכוניה.
ממליצה בחום על הספר.