|
|
|
ברחוב האחיות השחורות |
|
|
|
מס' גולשים שצפו בספר: 4151 |
|
|
ספר חדש, מסקרן וסוחף על עולמן של נשים מניגריה שמצאו עצמן ברובע החלונות האדומים באנטוורפן
ארבע נשים שונות מאוד זו מזו עשו את דרכן מאפריקה אל רובע החלונות האדומים של אנטוורפן, מסונוורות מההבטחות לעושר מהיר שמצפה להן באירופה. אבל כאשר סיסי, שמנסה לזכות בחירותה, נרצחת, עולמן השברירי ממילא עומד בפני קריסה.
מלוכדות בשל הטרגדיה, שלוש הנשים שנותרו – ג'ויס, יפהפייה סודנית, היחידה שנשארה בחיים מכל משפחתה; אָמָה, שתוקפנותה מסתירה עבר של התעללות; ואֶפֶה, שנחושה להעניק לבנה עתיד טוב יותר משלה – מתחילות לחלוק את סיפוריהן. אלה הם סיפורים על ייאוש, חולשות אנוש וחלומות מנופצים אך גם על שמחה, נדיבות ואהבה.
ברחוב האחיות השחורות משמיע את קולן של נשים שנאלצות להשתמש במין כדי לשרוד. המחברת, צ'יקה אוניגווה לבשה שמלה נוצצת וצמודה, נעלה מגפיים גבוהים ויצאה לרחובות אנטוורפן כדי להכיר את הבנות שעליהן שמעה בילדותה. תקופה ארוכה עברה עד שהן הסכימו לדבר איתה. במהלך השנתיים שבהן שהתה במחיצתן הן חשפו בפניה את סיפוריהן האישיים, סיפורים אוניברסליים – שרק הפנים, השמות והמקומות משתנים בהם. בסגנונה המיוחד ומבטה החודר, סיפוריה האנושיים של אוניגווה גורמים לקורא להתאהב בדמויותיה והופכים את ספרה לקריאת חובה. הביקורות מהללות
"סיפור מכשף. יצירת אמנות נהדרת ומרגשת. אוניגווה מביאה את סיפוריהן של גיבורותיה בחדות, בצלילות ובחמלה, בקול מקורי, בלתי נשכח ולא רגשני, בדיוק כמותן." MORE Magazine
"סיפור על ייאוש ועל ניצול מיני שמובילים לאחווה... לאוניגווה הכישרון ללכוד את חלומותיהן המנופצים של נשים צעירות, חזקות מכפי שתיארו לעצמן. סיפוריהן של הנשים בלתי ניתנים לשכחה." Library Journal
"מבריק." דיילי טלגרף
"מרתק. אוניגווה שוזרת את סיפוריהן של הנשים ממקומות ומזמנים שונים, על פחדיהן, על קשיי העקירה ועל הרצון לשרוד." Booklist
"אוניגווה, ילידת ניגריה, חושפת ללא סנטימנטליות את העולם הנסתר של הסחר בנשים." Kirkus Reviews
"ספרה של אוניגווה הוא יצירת אמנות נהדרת ומרגשת. יצירות הבדיון המוצלחות הן אלה שמאפשרות לקורא לפתוח דלת לעולם לא מוכר, לצעוד לתוכו ובסופו של דבר להרגיש כאילו הם מכירים אותו ואת אנשיו היטב כאילו ביקרו בו פעמים רבות. אוניגווה עשתה זאת בספרה ועל כך היא ראויה לכל השבחים והכרת התודה." Edward P. Jones, winner of the Pulitzer Prize
|
|
לקריאת הפרק הראשון של הספר >>>
|
|
|
|
|
|
|
|
ברחוב האחיות השחורות - צ'יקה אוניגווה
|
|
מס' גולשים שצפו בספר היום: 0 |
תאריך הכנסה לאתר 30/06/2013
ברחוב האחיות השחורות הוא סיפורן של ארבע נשים שחורות שהגיעו מאפריקה לאנטוורפן שבבלגיה, לרחוב החלונות האדומים. לכל אחת סיפור משלה ומציאות אכזרית משלה שהביאה אותה לעסוק בזנות.
ארבעתן פותו על ידי אותו סוחר נשים – אדון דל, נשלחות לבלגיה, וברדתן מהמטוס הן מובלות לדירה שמנהלת... המשך הביקורת
ברחוב האחיות השחורות הוא סיפורן של ארבע נשים שחורות שהגיעו מאפריקה לאנטוורפן שבבלגיה, לרחוב החלונות האדומים. לכל אחת סיפור משלה ומציאות אכזרית משלה שהביאה אותה לעסוק בזנות.
ארבעתן פותו על ידי אותו סוחר נשים – אדון דל, נשלחות לבלגיה, וברדתן מהמטוס הן מובלות לדירה שמנהלת מאדאם. שם הן נדרשות למסור למאדאם את דרכוניהן ומתחילות מיד לעבוד בזנות – בברים וברובע החלונות האדומים.
בביתה של המאדאם כל אחת לעצמה אבל מוות אכזרי של אחת מהן מחבר אותן וגורם להן לגלות אחת את השנייה. כל אחת בתורה פותחת את ליבה ומספרת על המציאות שהביאה אותה לבלגיה על חלומותיה ועל תקוותיה.
סיסי, סיימה בהצטיינות לימודי תואר ראשון בכלכלה, אך לא מצליחה למצוא עבודה בלאגוס שבניגריה מאחר ואין לה קשרים. הוריה תלו בה את כל תקוותיהם והיא מסרבת להשלים עם העובדה שלא תוכל להגשים את חלומותיה ולצאת ממשכנות העוני ותולה את תקוותיה בנסיעה לבלגיה שם תמצא את הכרטיס לעושר.
אפה, קטינה, יתומה מאם, אבי מצער על מות האם אינו מתפקד. מתפתה לסוחר עשיר המציע לה כסף תמורת סיפוק מיני אבל נעלם כשהיא נשארת בהריון. היא רואה בנסיעה לבלגיה דרך להעניק חיים טובים יותר לאחיה ולבנה.
אמה, מגיעה מבית מבוסס אבל עברה התעללות מינית בילדותה על ידי מי שחשבה אותו לאביה. הנסיעה לבלגיה בשבילה היא דרך לבנות לעצמה חיים חדשים לחסוך ולהקים עסק משלה.
ג'ויס, ילידת סודן, שמשפחתה נרצחה לנגד עיניה, מועברת למחנה פליטים בניגריה ושם גבר מקומי בו היא בוטחת מוכר אותה ללא ידיעתה לזנות בבלגיה.
ארבעת הנשים נשאבות ללא רצונן לתעשיית הזנות, משועבדות לסוחרי הנשים, אבל מגלות את האחווה והכוח הנשי. דרכן מתגלה לקורא מציאות נסתרת של כל אותן נשים אשר קולן בדרך כלל מושתק.
הספר עצוב, נוגע ללב, ויחד עם זאת מרתק ומומלץ בחום.
תאריך הכנסה לאתר 08/02/2013
הסחר בבני אדם הוא אחת התופעות האפלות ביותר של זמננו. גם ישראל, הופיעה, שלא בטובתה, עד לשנים האחרונות, ברשימת המדינות שבהן מתקיים סחר כזה. עד היום הוא לא נכחד לחלוטין מארצנו.
הסופרת הניגרית צ'יקה אוניגווה כתבה רומן קורע לב החושף את הסיפורים שמאחורי אותן נשים מנוצלות.
היא מעניקה להן... המשך הביקורת
הסחר בבני אדם הוא אחת התופעות האפלות ביותר של זמננו. גם ישראל, הופיעה, שלא בטובתה, עד לשנים האחרונות, ברשימת המדינות שבהן מתקיים סחר כזה. עד היום הוא לא נכחד לחלוטין מארצנו.
הסופרת הניגרית צ'יקה אוניגווה כתבה רומן קורע לב החושף את הסיפורים שמאחורי אותן נשים מנוצלות.
היא מעניקה להן שם, פנים והיסטוריה.
סיסי, ג'ויס, אפה ואמה הן אפריקניות וסיפורן הוא גם סיפורה של יבשת מנוצלת, קרועה ושסועה.
זעקתן היא לא רק זעקתה של כל אישה מנוצלת באשר היא, אלא גם קולה המעונה של אפריקה.
אלו הן ארבע נשים שונות מאוד. יש בהן מי שהגיעה מבית מבוסס, ויש מי שהגיעה ממשכנות העוני. יש מי שאביה אוהב ויש מי שאביה התעלל בה מינית מאז שמלאו לה שמונה שנים.
כל הנשים האלו נתקלו בדל, סרסור עשיר ורב משמנים שראה את מצוקתן והיטיב לנצל אותה לצרכיו. הוא הבטיח להן עתיד זוהר באירופה המעטירה.
שלוש מהן ידעו לאן הן נשלחות ולשם מה. ג'ויס הקטינה נמסרה לזנות, מבלי שידעה על כך דבר. ועם זאת, אף אחת מהן לא ניחשה את הצפוי לה...
סיפורה של סיסי, הלא היא צ'יסום (דל נתן לכל אחת מן הנשים שם שאמור להיות אטרקטיבי יותר משמותיהן המקוריים) הוא עמוד התווך של העלילה.
הצעירה הניגרית היתה בת לפקיד ממשלתי שלא יכול היה להעניק, ממשכורתו הדלה, לאשתו ולבתו את החיים היפים ששלושתם חפצו בהם.
צ'יסום היתה סטודנטית מצטיינת, אך כשסיימה את לימודיה לא מצאה עבודה.
במהרה גילתה שתעודת הבוגר שלה שווה כקליפת השום. קשרים הם שם המשחק והיא היתה מחוצה לו.
גם אהובה, פיטר, לא יכול היה להבטיח לה עתיד טוב יותר.
שחוקה ועייפה היא נענית להצעתו של דל. היא סבורה שהיא נכנסת בעיניים פקוחות להרפתקה שעתידה להניב לה הון.
צ'יסום מסכימה לעבוד בזנות ונוסעת לשם כך לבלגיה.
בהגיעה נלקח ממנה דרכונה על-ידי המדאם. צ'יסום מגלה שלאחר שהיא משלמת לדל את סכום ההחזר החודשי שלו ומשלמת למדאם עבור שכר הדירה וההוצאות, מעט מאוד כסף נותר בכיסה.
את מגוריה חולקת צ'יסום עם שותפות לעבודה ולגורל.
לאחר כמה חודשי עבודה קשים ומתסכלים מגיעה צ'יסום למסקנה שברצונה לעזוב את חיי הזנות.
המפגש שלה עם בלגי צעיר שהתאהב בה, תרם גם הוא לקבלת החלטה זאת.
באותו יום עצמו שבו היא נוטשת ללא כל הודעה את דירת המדאם, נמצאת גופתה.
כך נפתחת העלילה.
למרות הגורל המשותף ארבע הנשים האומללות לא היו חברות. לעתים אף פרצו תגרות ביניהן.
מותה הפתאומי של סיסי, כפי שהן הכירו אותה, מזעזע אותן עד לעמקי נשמתן.
על המדאם המוות לא הותיר כל חותם. היא רק מצטערת על אובדנו של כוח עבודה...
יום תמים יושבות הנשים בדירתן, לאחר שקבלו פטור מעבודה ליום אחד (המחווה האנושית היחידה מצדה של מדאם).
הצער ממוסס את מעטה הקשיחות והניכור, והן מתוודעות לראשונה זו לזו בשמותיהן האמיתיים ובסיפוריהן.
בין סיפור אחד למשהו נקרע עוד צוהר לחייה של סיסי שהפכה למותה לחוליה המלכדת של חברותיה.
צ'יקה אוניגווה היא בעלת סגנון יחודי משלה ויכולת לברוא גלריה עשירה של דמויות.
הספר אמנם נפתח במוות, אך הוא אינו עלילת מתח.
קראתי את "ברחוב האחיות השחורות" בנשימה אחת.
הוא נגע ללבי מאוד.
|
|
איגרת מידע נוריתה
קבלו את החדשות האחרונות מהאתר!
|