לאוהבי המאפינס ושאר עוגיות ועוגות קטנות!
קיבלתי את הספר לסקירה מאילה.
על אף שלאילה בלוג מקסים המלא במתכונים נהדרים, היא לא אהבה את הספר.
מדוע?
כנראה מפני שכל הספר עוסק רק בקאפקייקס, שהם סוג של מאפינס אמריקאיים, שעליהם כמות נדיבה של קרם.
במבט ראשון הם נראים כמו גלידות קטנות.
על הכריכה מאחור כתוב:
"נלמד לשדרג אירועים בעזרת קאפקייקס לימי הולדת, לחגיגות ומועדים ואפילו נלמד להכין קאפקייקס מלוחים.
כל מתכון מתאים לשני גדלים של קאפקייקס- לגודל סטנדרטי ולקאפקייקס קטנטנים, שנאכלים בשני ביסים".
כשראיתי את הספר לראשונה הייתי די המומה.
הצבעים והדוגמאות משהו, משהו.
אך היום כשיש מודעות לשמירה על בריאות הגוף, זה זועק משהו.
ובכל זאת כדאי לדעת להכין גם עוגות אישיות כאלה.
כשמסתכלים על קאפקייקס, נראה כי הציפוי הוא העיקר, אך בפרק השלישי כתוב: המילוי הוא העיקר. יש שעשוי מאגוזים ויש שעשוי מפירות ועוד ועוד.
כל מאפינס- קאפקייקס כזה הוא הפתעה.
כדי להכין את העוגות הקטנות האלה, צריך להצטייד במטבח, גם בשקי זילוף וצנתרים לקישוט.
המחברת מציעה להצטייד בתבניות של 12 שקעים גדולים או 24 שקעים קטנים.
את התבניות צריך לרפד במנז'טים נייר, לפני האפייה. (עמ' 8).
נוסף לכל החומרים הרגילים מהם אופים עוגות, יש להצטייד בבצק סוכר.
תוכן הספר:
ראשית מופיעים מתכוני בסיס:
קרם פרש
קרם פטיסייר
ציפוי מרנג שוויצרי
קרם חמאה ומרנג שוויצרי
ציפוי גבינה שמנת
ציפוי גנאש מוקצף
ציפוי גבינת שמנת מלוח
כל זה בעמ' 12-15.
מעמ' 18 ישנם מתכונים של "העיקר הוא המילוי":
קאפקייקס קרם לימון ומרנג, קאפקייקס תותים ועוד רבים אחרים, ולא אלה אתכם.
מעמ' 92 מתחילים המלוחים עד עמ' 108, שהוא סוף הספר.
אחרי זה מופיע אינדקס.
אביא לכם מתכון אחד מתוק לדוגמא:
קאפקייקס קרם לימון ומרנג:
5 ביצים, אחד וחצי כוסות סוכר, 240 ג' חמאה מומסת, קליפה מגורדת מלימון, אחד ושליש כוסות קמח וחצי אבקת אפייה.
לקרם הלימון:
6 חלמונים, 1 כוס סוכר, חצי כוס מיץ לימון טרי, קליפה מגורדת של לימון שלם, 240 ג' חמאה וציפוי מרנג שוייצרי בעמ' 13.
דרך ההכנה:
מקציפים הביצים והסוכר ב-5 דקות, מוסיפים את החמאה וקליפת הלימון, מוסיפים בעדינות את הקמח ואבקת האפייה.
מכניסים לכל שקע 3/4 מגובהו. אופים בתנור חם 25-30 דקות.
מקררים את התבניות בטמפרטורת החדר.
מכינים את קרם הלימון:
שמים בכלי : חלמונים, סוכר,מיץ וקליפת לימון ושמים אותו על גבי סיר עם מים רותחים המבעבעים קלות.
מערבבים את התערובת מידי פעם עד שהיא מסמיכה, כ-10 דק'.
מוסיפים בהדרגה את החמאה תוך כדי ערבוב, מקררים שעתיים.
את הקרם המילוי הזה מכניסים לשק זילוף עם צנתר עגול ומזליפים כפית בערך לכל קאפקייק.
מצפים בציפוי מרנ ומגישים מיד או שומרים במקרר עד יומיים.(עמ' 19)
נראה לי שיותר קל להכין מאשר לכתוב כל כך הרבה הוראות.
אבל ויולה גורן עשתה זאת.
ההוראות ברורות, יש צילומים מרהיבים, אך איך לא משמינים מזה?
למי שאהב, אני מציעה להכין רק באירועים מיוחדים.
ומה אעשה עם הספר?
אתן לנכדתי האוהבת להפתיע את בני משפחתה גם באפייה ובעיקר לימי הולדתם.