|
|
|
איש לא ייוושע לבדו |
|
|
|
מס' גולשים שצפו בספר: 1903 |
|
|
דֶליה וגאיטאנו נפרדו. הוא עבר לגור במלון דירות, היא נשארה בבית עם הילדים, קוזמו וניקו.
פעם הם היו זוג, משפחה, עכשיו כבר לא. הם נפגשים בערב קיצי בטרטוריה איטלקית כדי ללמוד איך חיים עם זה. שניהם עדיין צעירים — שלושים ומשהו, גיל שאפשר להתחיל בו הכול מחדש. הם כמהים לשלווה אך פוזלים לריגושים אחרים, למחוזות אחרים.
איפה הם טעו? איפה הכול התחיל להשתבש? הם פשוט לא יודעים. התשוקה של ההתחלה והמרירוּת של הסוף עדיין קרובות, מאיימות מדי. הם גדלו בעידן שבו הכול כבר נאמר, שבו כבר אין בכוחן של המילים לבטא את בדידותם, את המועקות שלהם, משום שנמהלו במימיה העכורים של הנכות הרגשית
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
איש לא ייוושע לבדו - מרגרט מצאנטיני
|
|
מס' גולשים שצפו בספר היום: 0 |
תאריך הכנסה לאתר 02/05/2017
העלילה בשני משפטים: זוג פרוד נפגשים לארוחת ערב.
אחת מסדרות הקולנוע האהובות עלי ועל אשתי היקרה, היא " לפני הזריחה/שקיעה/חצות" עם איתן הוק וג'ולי דלפי. טריולוגית סרטים מופלאה שמתחילה בזוג צעיר ומסתיימת בזוג נשוי עם כל תלאות הנישואים. אני חושב ש"איש לא יוושע לידו" יכול לשמש כסוג של... המשך הביקורת
העלילה בשני משפטים: זוג פרוד נפגשים לארוחת ערב.
אחת מסדרות הקולנוע האהובות עלי ועל אשתי היקרה, היא " לפני הזריחה/שקיעה/חצות" עם איתן הוק וג'ולי דלפי. טריולוגית סרטים מופלאה שמתחילה בזוג צעיר ומסתיימת בזוג נשוי עם כל תלאות הנישואים. אני חושב ש"איש לא יוושע לידו" יכול לשמש כסוג של תסריט לחלק הרביעי בסדרה, שאמור (אם היא תמשיך) לצאת ב2022 (הסרטים יצאו בהפרש של תעש שנים אחד מהשני). אין הרבה עלילה בסרטים האלה, 98% מהזמן מורכבים משיחות וממחשבות בין הגיבורים, כך בדיוק גם כאן, או אם תרצו: "דליה מתה על סיפורים בלי עלילה, רק עם תחושות, בני אדם שכמעט ונוגעים זה בזה אך לא מתחברים לעולם".
זה החיבור העצוב של דליה וגאה, שני גיבורי הספר, הם היו מחוברים, או לפחות חשבו שהתחברו, אך קשיי הנישואים, קשיי החיים, קשיי היומיום הפרידו ביניהם. בערב אחד, זה שמסופר פה בספר הם נפגשים, וכל אחד מהם משחזר בראשו את כל שנות הכירותם, את משבר חייהם שהוביל אותם זה לזו, ובסופו של דבר הפריד ביניהם. יש בספר הרבה כאב, הרבה בדידות, אנחנו מבינים שכל אחד למעשוה רק נתלה בשני אבל רק לצורך עצמו, הם לא באמת היו יחד.
הכתיבה עדינה, איטית וחלומית, יחד עם גאה ודליה גם הקורא נתפס להרהורים על חייו שלו.
שורה תחתונה: מינימלסיטי ומקסים.
תאריך הכנסה לאתר 18/01/2017
דליה וגאיטאנו, זוג שהתגרש לאחרונה, נפגש במסעדה על מנת לדון כיצד יבלו ילדיהם את חופשת הקיץ. במהלך הארוחה בין מנה למנה אנחנו עדים למחשבות שלהם על חייהם ובעיקר על הנישואים שהתחילו באהבה ותשוקה והסתיימו באומללות.
המחשבות נודדות מדליה אל גאיטאנו, מההווה לעבר, משיחה במילים למחשבות אילמות .הם... המשך הביקורת
דליה וגאיטאנו, זוג שהתגרש לאחרונה, נפגש במסעדה על מנת לדון כיצד יבלו ילדיהם את חופשת הקיץ. במהלך הארוחה בין מנה למנה אנחנו עדים למחשבות שלהם על חייהם ובעיקר על הנישואים שהתחילו באהבה ותשוקה והסתיימו באומללות.
המחשבות נודדות מדליה אל גאיטאנו, מההווה לעבר, משיחה במילים למחשבות אילמות .הם חוזרים במסע רגשי לעברם,
דליה שסבלה בעברה מאנורקסיה, היא תזונאית, את גאיטאנו, תסריטאי בראשית דרכו, היא פוגשת כאשר מגיע אליה לטיפול, האוכל, המסעדה ועוד ארוחות הילדים שמתוארות בספר הם סמל לחוסר היכולת שלהם לעכל את הנישואים והשחיקה, את החלומות שהתנפצו.
הזוגיות שבראשיתה היתה מלאת אהבה ,תשוקה וחלומות הופכת לשיגרה מעיקה ומתסכלת. דליה רצתה כל כך להתחתן עם גאיטאנו ולהביא עימו ילדים, אינה מבינה כעת מה עשתה איתו.
הארוחה הנמשכת כמה שעות מעלה בפניהם זיכרונות , כל רגע במסעדה מזכיר רגע אחר מעברם. כמו שציינתי המחשבות עוברות מ גאיטאנו לדליה, הקורא עובר בין המחשבות של שניהם ומנסה להבין איפה ואצל מי היתה הטעות בנישואים ואינו יכול לפסוק, לפני זוג צעיר אומלל הנאבק על קיומו והישרדותו, זוג שאינו מצליח לשמר את האהבה שהובילה לקשר. שניהם יודעים כי אין תקוה ועתיד ליחסיהם, וגם הקורא מבין זאת.
בתחילת הספר צללתי אל הדמויות ואל נבכי הנפש שלהם, בהמשך הרגשתי, כי המחשבות מעיקות עלי והופכות לטרחניות. סיום הסיפור קצת חלש לטעמי, כאילו הסופרת ניסתה להרשים את סופו.
למחרת סיום הקריאה הרגשתי שהדמויות מלוות אותו, כאבתי את אומללות נישואיהם ,הצטערתי על כך שהם צעירים ומיוסרים שלא מצאו דרך לשמר את אהבתם כמו הזוג המבוגר היושב לצידם במסעדה.
תאריך הכנסה לאתר 14/01/2017
מבחינתי הספר הזה הוא מסוג הספרים שאתה סוגר ולא מבין למה קראת.
מצאנטיני פורסת את סיפורם של גאטאנו (גאה) ודֶליה, זו צעיר גרוש עם שני ילדים שמתיישב לארוחת ערב במסעדה. בני זוג שנסיבות החיים הרחיקו זה מזה, דבר שהוביל בסופו של דבר לגירושין בלתי נמנעים. לכל... המשך הביקורת
מבחינתי הספר הזה הוא מסוג הספרים שאתה סוגר ולא מבין למה קראת.
מצאנטיני פורסת את סיפורם של גאטאנו (גאה) ודֶליה, זו צעיר גרוש עם שני ילדים שמתיישב לארוחת ערב במסעדה. בני זוג שנסיבות החיים הרחיקו זה מזה, דבר שהוביל בסופו של דבר לגירושין בלתי נמנעים. לכל אורך ארוחת הערב נפרשים חייהם המשותפים של גאטאנו ודֶליה, למן הרגע שהכירו ועד הרגע בו החליטו להפרד. גאטאנו הוא כותב תסריטים במקצועו ודֶליה היא תזונאית עם עבר אנורקטי, שניהם עייפים ממה שזימנו להם החיים ושניהם נושאים את הצלקות של חיי הנישואים שלהם.
מצאנטיני מיטיבה לתאר את הלך מחשבתם, מה גרם להם להתאהב, ומה הוביל להחלטה להינשא, אך גם כיצד הילד הראשון ואחריו השני הופכים את חייהם לחסרי תשוקה ומלאי עייפות. לאורך הארוחה דֶליה וגאטאנו בוחנים את הסדקים הקטנים שהובילו לקרע ולהתרחקות. את הדברים שבתחילת הדרך לא היו משמעותיים, וכיצד אט אט הם הופכים למכשול ואח"כ לנקודת שבר. וכיצד ההתרחקות הזו מובילה בסופו של דבר לבגידה.
אני אישית לא התחברתי לסיפור. מצאנטיני אומנם מיטיבה לכתוב ולתאר את מערכת היחסים בין בני הזוג, אך בעיני הסיפור אותו היא מספרת קורה במאות אם לא באלפי בתים בארץ מידי יום, כך שמבחינתי לא היה חידוש. אולי סגנון הכתיבה הוא זה שעייף אותי. הספר כתוב ללא חלוקה פרקים והוא למעשה פרק אחד ארוך. זו הפעם הראשונה שנתקלתי בסגנון כזה ולא הייתי מוכן אליו. המחברת מכניסה לעלילה זוג נוסף, בדמותם של שני זקנים שסועדים במקביל לדֶליה וגאטאנו, ובסוף הארוחה מתקיימים חלופי דברים בין הזוגות. הזוג הקשיש מהווה מעין משקל נגד חייהם של גיבורי הסיפור, ומראים להם שניתן להתגבר על המכשולים. גם הנסיון הזה מבחינתי לא הצליח ליצור איזושהי הזדהות עם הסיפור.
תאריך הכנסה לאתר 11/01/2017
את מרגרט מצאנטיני אני מאד אוהבת. ספרה "אל תזוזי" חקוק אצלי בזיכרון.
זרם התודעה אני אוהבת פחות. לא תמיד מסתדרת איתו.
פשוט זה המון דברים על...ניוטרל. (כך אני מכנה את זה). אין עלילה עם הרבה דברים. נעים אחורה וקדימה בזמן, דבר שמקשה על הפרעות הקשב שלי.... המשך הביקורת
את מרגרט מצאנטיני אני מאד אוהבת. ספרה "אל תזוזי" חקוק אצלי בזיכרון.
זרם התודעה אני אוהבת פחות. לא תמיד מסתדרת איתו.
פשוט זה המון דברים על...ניוטרל. (כך אני מכנה את זה). אין עלילה עם הרבה דברים. נעים אחורה וקדימה בזמן, דבר שמקשה על הפרעות הקשב שלי.
ולמה כתבתי את זה? כי הספר הזה כתוב בסגנון זרם התודעה. וגם אין "פרקים", הכל ברצף.
ובכל זאת, מאד אהבתי והתחברתי עם הספר.
דֶליה וגאיטאנו (גאה) יושבים בבית קפה. הם נפגשים כדי להחליט בקשר לחופשה של ילדים. אוכלים צהרים.
דליה וגאה פרודים. המשמורת של הילדים נמצאת אצל דליה. יש להם שני ילדים קוזמו וניקו. יחסית צעירים מאד.
דליה נשארה בבית עם הילדים וגאה עבר לגור בבית דירות.
דליה היא תזונאית. גאה כותב תסריטים.
פעם נכתבים הזיכרונות והרגשות של גאה, ופעם של דליה, לחילופין.
הרגשות של שניהם הם בעלי קשת רחבה. הם נעים בין געגועים, תשוקה ואהבה ולבין טינה , כעס ושנאה. הם מנסים לנתח (לא בקול, כי אם כל אחד לעצמו, במחשבותיו) מה בעצם קרה. איך זה בעצם קרה?
עשר שנים הם היו נשואים. שניהם בסביבות גיל 35. כבר עם ניסיון חיים, אבל עדיין צעירים.
שניהם נזכרים איך הם נפגשו, מה היה בהתחלה כאשר היו צעירים. איך אהבו, איזו תשוקה הייתה בהם, מה רצו.
ואז איך הכל התקלקל. כעס רב, בגידה, שנאה, טינה, איבה.
פעם הם מאד רגילים, כמו כולם, ואז בעצן מתברר שהם אחרים, מיוחדים.
.
מה בעצם קרה? איך אהבה הפכה לשנאה? באיזה שלב? איך חיבה הפכה להיות מרירות? האם בעצם הכל אבוד? האם אפשר לסגת אחורה?
רגע אחד הם מלאי רגשות. רגע אחד הם מרוקנים לחלוטין.
כל זה במשך ארוחה אחת.
לידם בבית קפה יושבים זוג זקנים. הם גם עוקבים אחרי הזקנים ומנסים לנתח איך הזקנים בעצם החזיקו מעמד. האם יש עדיין אהבה ביניהם.
ואז אולי הם מתחילים להבין ש...איש לא יוושע לבדו.
מאד אהבתי את הספר. הרבה אסוציאציות. רגשות. אמיתות. בעצם אלו החיים עצמם.
ממליצה מאד.
תאריך הכנסה לאתר 08/01/2017
אהבתי מאד את ספריה הקודמים של מרגרט מצאנטיני "אל תזוזי" ו"בא לעולם". הספר הזה שונה מספריה הקודמים, אבל מיוחד ומעניין בפני עצמו.
מסופר על זוג, דליה וגאיטאנו, שנפרדו אחרי עשר שנות נישואים. האם נשארה עם שני הבנים והאב עבר לגור בבית מלון. האב תסריטאי והאם תזונאית.
הם נפגשים במסעדה... המשך הביקורת
אהבתי מאד את ספריה הקודמים של מרגרט מצאנטיני "אל תזוזי" ו"בא לעולם". הספר הזה שונה מספריה הקודמים, אבל מיוחד ומעניין בפני עצמו.
מסופר על זוג, דליה וגאיטאנו, שנפרדו אחרי עשר שנות נישואים. האם נשארה עם שני הבנים והאב עבר לגור בבית מלון. האב תסריטאי והאם תזונאית.
הם נפגשים במסעדה איטלקית חודש לאחר הגירושין בכדי לדבר ולנסות להבין מה גרם לכישלון נישואיהם ואיך להמשיך הלאה.
הם עושים זאת בעיקר בשביל ילדיהם, הם רוצים שהילדים יבינו שהם באו מתוך אהבה גדולה.
שניהם עדיין צעירים, בסביבות גיל שלושים, הכל עוד פתוח. שניהם שואפים לריגושים והתחלות חדשות. הם נזכרים בתחילת דרכם המשותפת, בהתלהבות, בתשוקה שהיתה ביניהם.
כל אחד מהם מנתח במחשבותיו את החיים שלהם כזוג. הם מנסים להבין למה הפסיקה האהבה, מה השתבש, אולי הולדת הבן גרמה להתרחקות ואולי זה תורשתי משום שגם הוריה נפרדו.
כל זמן הפגישה, יושב בשולחן לידם זוג זקנים. כשהם מתכוננים לצאת, ניגש אליהם הזקן, מבקש מהם משהו ואומר להם משפט שיגרום להם להרהר במשמעותו: "איש לא יוושע לבדו".
האם באמת מישהו יכול היה לעזור להם להישאר ביחד?
הספר זורם, מעניין ומעורר הרבה מחשבות על זוגיות, אהבה וחיי שיגרה. ממליצה בחום!
|
|
איגרת מידע נוריתה
קבלו את החדשות האחרונות מהאתר!
|