|
|
|
הנערה ברשת העכביש |
|
|
|
|
מס' גולשים שצפו בספר: 2545 |
|
|
מיכאל בלומקוויסט נמצא במשבר. כבר אין הרבה קונים לכתב העת האליטיסטי שלו, ´מילניום´, והוא מוצא את עצמו במגרש לא מוכר של העיתונות הדיגיטלית הקלילה. הוא אפילו לא בטוח שברצונו להמשיך לשחק את המשחק.
מיכאל תוהה אם המידע בקשר לפְרָנס בַּלְדֶר, פרופסור שוודי בעל שם עולמי שנגנבה ממנו טכנולוגיה סודית פורצת דרך, ראוי לכתבה ב´מילניום´. הוא משתכנע כשמתגלה לו מי עוד מעורבת: ליסבת סלאנדר, ידידתו ההאקרית הזועמת עם אמות המוסר חסרות הרחמים הייחודיות לה. מיכאל היה רוצה לדעת מדוע ליסבת מתעניינת בסיפור, ולהבין לאן נעלמה לתקופה כה ארוכה.
ליסבת סלאנדר נמצאת כעת בעיצומו של מצוד. היא חשבה שהארגון של אביה ואויבה המר, הארכי־פושע אלכסנדר סלאצ´נקו, חוסל יחד איתו. אך רמזים מעידים כי חיילים מרשת הרשע הישנה שלו עדיין פעילים, ועתה במקום לסחור בנשים הם סוחרים במידע שגנבו באמצעות חדירה למחשבים של חברות טכנולוגיות. בדרכה חסרת המעצורים היא מחליטה להשמיד אחת ולתמיד את מה שנותר מהארגון.
אבל ליסבת, בבלי דעת, מקימה עליה משהו שגדול אפילו מיכולותיה. דמויות אפלות מעברה חוזרות לרדוף אותה, ואליהן מצטרפים גורמים
רבי־עוצמה במנגנוני הביטחון החשאיים. אויביה סוגרים עליה מכל עבר. ייתכן שהפעם ליסבת הסתבכה ברשת שממנה לא תצליח להיחלץ.
הנערה ברשת העכביש נענה לאתגר שהציבו בפניו שלושת הספרים שקדמו לו בסדרת ´מילניום´, שכולם רבי־מכר עטורי שבחים. בעלילה מותחת מלאת תפניות ובכתיבה מהירה וקולחת, הספר זורק אותנו למציאות עוצרת נשימה: עולם של האזנות סתר, פריצות למחשבים וריגול טכנולוגי, שבו הסודות של איש מאיתנו אינם מוגנים עוד.
דיוויד לגרקרנץ הוא עיתונאי וסופר שוודי שספריו זכו להופיע ברשימות רבי־המכר.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הנערה ברשת העכביש - דיווד לגרקרנץ
|
|
|
מס' גולשים שצפו בספר היום: 0 |
תאריך הכנסה לאתר 09/11/2015
שורה תחתונה: עדיף היה לסדרה להישאר טרילוגיה ולנו, המעריצים, להתגעגע לנצח למיכאל בלומקוויסט ולליסבט סאלאנדר שלא ישובו עוד...
כששמעתי שיוצא ספר רביעי בסדרה לא היה לי ספק שאקרא אותו. גם אם היו לי הרהורים לגבי יכולתו של סופר אחר, טוב ככל שיהיה, להיכנס לנעליו הגדולות של סטיג לרסון,... המשך הביקורת
שורה תחתונה: עדיף היה לסדרה להישאר טרילוגיה ולנו, המעריצים, להתגעגע לנצח למיכאל בלומקוויסט ולליסבט סאלאנדר שלא ישובו עוד...
כששמעתי שיוצא ספר רביעי בסדרה לא היה לי ספק שאקרא אותו. גם אם היו לי הרהורים לגבי יכולתו של סופר אחר, טוב ככל שיהיה, להיכנס לנעליו הגדולות של סטיג לרסון, היה לי ברור שלא אוכל לעמוד בפיתוי לפגוש שוב את בלומקוויסט וסאלאנדר שכל כך אהבתי.
אני לא מצטערת שקראתי, וזה גם לא ספר גרוע, אבל קטן הסיכוי שאקרא את הבא בסדרה. ניכר שדייוויד לגרקרנץ השתדל מאוד להישאר נאמן לסיפור ולדמויות של לרסון. בלומקוויסט הוא עדיין עיתונאי חוקר, נאמן לעצמו ולאמונתו הבלתי מעורערת בעיתונאות עמוקה ויסודית ובמלחמתו הבלתי מתפשרת בתאגידים ובארגונים העשירים והמושחתים. ליסבט, ההאקרית חדת הלשון והמחשבה, מונעת כתמיד על ידי רצונה לנקום בכל מה שקשור באביה המתעלל. וגם הפעם עוסק הסיפור בשחיתויות, בגניבה וברצח בחלונות הגבוהים, גבוהים עד כדי הסוכנות האמריקאית לביטחון לאומי.
אבל... משהו היה חסר. את שלושת הספרים של לרסון לא יכולתי להניח מהיד מהרגע שהתחלתי לקרוא אותם. את הספר הזה, יכולתי גם יכולתי ולפעמים הייתי צריכה לדחוף את עצמי להרים אותו שוב. הקסם פשוט לא היה שם. שלושת הראשונים גרמו לי להתאהב בבלומקוויסט ובפרט בליסבט. אם הייתי מתחילה מהרביעי לא הייתי מגיעה כנראה לקרוא את כל השאר.
אז מה אני ממליצה? למי שקרא כבר את השלישיה לא אוכל להגיד שלא לקרוא את הרביעי. למי שלא קרא את הטרילוגיה אני ממליצה שלא להתחיל מהרביעי. ולדייוויד לגרקרנץ ולסופרים בכלל - נפלאים ומוכשרים ככל שתהיו, להיכנס לנעליו של סופר אחר זה כנראה לא רעיון כל כך טוב.
תאריך הכנסה לאתר 23/10/2015
העלילה בשני משפטים- בספר שחוזר לליסבת' ומיכאל, הם מסתבכים הפעם בפרשת ריגול תעשיתי.
זהו אחד הספרים הנצפים ביותר בשנים האחרונות. למי שלא מכיר את עלילות הפרקים הקודמים, סטיג לרסון, מחבר הטרילוגיה של "נערה עם קעקוע דרקון", אחת מהסדרות המצליחות ביותר, ואחת מהראשונות שהתחילו את הטירוף... המשך הביקורת
העלילה בשני משפטים- בספר שחוזר לליסבת' ומיכאל, הם מסתבכים הפעם בפרשת ריגול תעשיתי.
זהו אחד הספרים הנצפים ביותר בשנים האחרונות. למי שלא מכיר את עלילות הפרקים הקודמים, סטיג לרסון, מחבר הטרילוגיה של "נערה עם קעקוע דרקון", אחת מהסדרות המצליחות ביותר, ואחת מהראשונות שהתחילו את הטירוף הסקנדינבי, מת לפני שהספיק לראות את ספריו יוצאים לאור. לפני כשנתיים ההוצאה החליטה למצוא לו יורש שימשיך את הסדרה מאיפה שהפסיקה, וכאן נכנס דיוויד לגרקרנץ.
נתחיל בשורה התחתונה- במידה מסויימת, לגרקרנץ מצליח להכנס לנעלים של לרסון. כל הדמויות שאותן הכרנו בטריולוגיה חוזרות לכאן, וכולן מתנהגות אותו הדבר. אין כאן הרגשה של זיוף ושל משהו שונה. החריגות שלהם, ההתנהגות שלהן, הכל דומה. כיף לחזור לסדרת ספרים שאהבת (מאוד) ושלא חשבת שתזכה לחזור אליה.
מצד שני, אולי זה אני, שמאז ומתמיד פחות נמשכתי לספרי מתח "עסקיים", כאלה העוסקים בכלכלה ובגניבות בין חברות, אבל היות וזה היה הנושא המרכזי של הספר, פחות התחברתי עליו ולמרות עלילת המתח הסוחפת, בחלקים רבים מצאתי את עצמי קצת מנקר על הספר ומשתעמם. אני אוהב יותר מתח סביב רציחות (למרות שגם את זה יש) ותככים משפחתיים (וגם את זה יש), אבל שהם עמודים בבסיס הספר, בדומה לספרים הקודמים, ולא ריגול עסקי שכזה. למרות זאת, ולמרות השעמום, בקטעי המתח הטוב והאקשן, התקשיתי להוריד את הספר מהיד. לגרקרנץ גם ממשיך לבנות את דמותה הסבוכה והמסקרנת של ליסבת', ונכנס להסטוריה שלה ולמה מניע אותה, מאיפה הגיע שמה והרקע שלה למעשיה.
נקודה נוספת, שאני אוהב בספרי מתח, אם כי הרבה חלוקים עלי, היא שלגרקרנץ לא משאר כמעט שום דבר פתוח ולא ברור. זה יכול לעתים להעיק בספרים מסויימים, אבל לגרקרנץ מספר את הסיפור ולפעמים חוזר על עצמו מנקודות ראיה שונות של גיבורים שונים, וכך מתקבלת התמונה המלאה, כולל כל האינטרסים והשיקולים שמניעים אותם. כך שהקורא שמגיע לסוף הספר, נשאר ללא שאלות פתוחות.
מה שכן נשאר פתוח הן מספר קצוות שמבשרות המשך, מה שמראה שההוצאה בונה על הצלחתו של הספר, ועל תחילתה של טריולגיה חדשה.
שורה תחתונה: מותח אך מייגע לעתים
תאריך הכנסה לאתר 19/10/2015
דיויד לגרקרנץ נכנס לנעליו גדולות המידה של ... המשך הביקורת
דיויד לגרקרנץ נכנס לנעליו גדולות המידה של סטיג לרסון, מחברה וממציאה של סידרת ספרי המתח השוודית 'מילניום', הסיפור מאחורי כתיבת הספר הרביעי בסדרה, לא פחות מעניין, לרסון שכתב את שלושת הספרים הראשונים בסדרה, נפטר בגיל צעיר יחסית, עוד בטרם ראו ספריו אור, והוא לא זכה לראות את הצלחתם. על פי בת זוגו הוא תכנן להוציא 10 ספרים במסגרת הסדרה, אך לא השאיר אחריו רמזים למה אמור להיות בהם. זוגתו, שהייתה הידועה בציבור שלו, אך מאחר מעולם לא נשאו ולא ילדו ילד משותף, איבדה את זכיות הירושה שלו ואיתן את זכיות היוצרים שלו, ואביו ואחיו, לאחר מאבק משפטי, כשהחוק היבש נמצא בצידם, זכו בם. תרנגולת הזהב הזו, דרשה להמשיך להטיל את ביצייה והשניים בחרו בלגרקרנץ, להיכנס למוחו של יקירם שנפטר, ולכתוב את המשך קורותיהם של מיכאל בלומקוויסט העיתונאי בעיתון 'מילניום' וליסבת סלאנדר, אקרית חסרת עקבות מעצורים ופחדים שיוצאת ללחום למען הצדק לצידם של הטובים. המשימה הושלמה בהצלחה. לגרקרנץ הצליח להפיח רוח חיים חדשה בשני הדמיות המעולות הללו, ולהכניסם לעוד הרפתקה מותחת מרתקת וכתובה היטב.
ליסבת סלאנדר, הינה הדמות הנשית המעניינת המורכבת והטובה ביותר בספרות המתח העולמית. הפעם היא נתקלת בכנופיה שמנסה לגנוב תוכנית ליצירת בינה מלאכותית מתקדמת ביותר, היא יוצאת להגן על המדען שהמציא אותה, נתקלת בבנו, אוטיסט קשה שלא מתקשר עם העולם, שמתגלה כסוואנט – ("תופעה רפואית המתבטאת באדם המצוי על הקשת האוטיסטית, בעל יכולות מנטליות יוצאות מגדר הרגיל, לעתים קרובות בפעולות חישוב, אבל לעיתים באמנות כגון ציור ומוזיקה..." * מתוך ויקיפדיה), אאוגוסט בלדר הילד עד לרצח, ויש ביכולתו לצייר, עד לדיוק צילומי, את הסיטואציה לה היה עד, ובכך שולח עליו את הכנופיה המכונה 'רשת העכביש' על מנת לעצור אותו בזמן. מיכאל בלומקוויסט, נזרק אל תוך ההרפתקה בדיוק כשעיתונו נקלע למשבר ועומד לאבד את מקומו, ושניהם, בלומקוויסט וסלאנדר, בנפרד, יוצאים להציל את הילד ולגלות את הסוד הגדול מאחורי הכנופיה.
הספר עמוס דמיות שונות ומגוונות, טובים ורעים, וכל הגברדיה שמקיפה אותם, הוא מלא מרדפים יריות, ומכל מה שמתבקש בז'אנר.
לגרקרנץ הצליח להיכנס לדרך הכתיבה של לרסון, לספר את הסיפור מכל הזויות, אנחנו מקבלים את הסיפור מכל נקודה אפשרית, ובתוספת הסברים מפורטים, שיכולים להיכנס למוח הקורא כעוד פרטי ידע כללי לחידוני טריוויה שונים. לעיתים, זה מעייף, מאט את הקצב ומעמיס מאד.
אם בשלושת הספרים הקודמים היה בכך חידוש, הפעם זה מעיק ומעייף.
כמו כן, הוא מצליח להוסיף וספר זווית נוספת על עברה של ליסבת, זווית שמבהירה את התנהגותה בהווה, את הכינוי בו היא משתמשת כאקרית ברשת – 'צרעה', ואת מה שעוד קרה בילדותה המופרעת. אבל אין הוא מצליח לקדם את הדמיות מעבר לכך, והן לא מתפתחות למקומות חדשים.
הן לא גדלו והתפתחו נפשית ואישית, ובכך דורכות במקום ולא מעניינות כפי שקרה בשלושת הספרים שכתב לרסון.
הכל מוגש בחזקת Same Old Same Old.
דבר נוסף שהפריע לי כקוראת המכירה את הספרים הקודמים, הינו החזרה על סיפורם של ליסבת מיכאל והעיתון, מן הסתם נעשה הדבר לטובת אלו ששכחו או אפילו יותר מזה, כאלה שלא קראו את הספרים הקודמים. אני מניחה שאדם שלא קרא קודם את הסדרה, יוכל ללא בעיה להיכנס לסיפור המוצג לפניו, להתחבר לעלילה ולאהוב את הדמיות החדשות שלפניו, לקורא הוותיק זה קצת מעיק.
ללא ספק הסיפור כתוב היטב, בגבולות הז'אנר וחוקיו, אך יחד עם אין כל חידוש, אין התפתחות ממשית. עוד הרפתקת מתח שמציבה בפנינו שתי דמיות מוכרות אהובות ומיוחדות.
מומלץ לחובבי הז'אנר, שאולי צריכים לגשת אליו ללא דעות קדומות.
תאריך הכנסה לאתר 04/10/2015
הציפייה השתלמה – לגרקרנץ נכנס לנעלי לרסון בצורה מדהימה וסוחפת
ציפיתי להמשך והסתקרנתי לגבי התוצאה – דיויד לגרקרנץ מפליא להכנס לנעליו של סטיג לרסון.
ליסבת סלאנדר חזרה.
סטיג לרסון, סופר סדרת ה”מיליניום” נפטר טרם יציאת ספרו הראשון “נערה עם קעקוע דרקון”. אביו... המשך הביקורת
הציפייה השתלמה – לגרקרנץ נכנס לנעלי לרסון בצורה מדהימה וסוחפת
ציפיתי להמשך והסתקרנתי לגבי התוצאה – דיויד לגרקרנץ מפליא להכנס לנעליו של סטיג לרסון.
ליסבת סלאנדר חזרה.
סטיג לרסון, סופר סדרת ה”מיליניום” נפטר טרם יציאת ספרו הראשון “נערה עם קעקוע דרקון”. אביו ואחיו פנו לדיויד לגרקרנץ שימשיך את הסדרה והוא צולח את המשימה.
לגרקרנץ מחזיר לחיינו את דמויות הסדרה, מיכאל בלומקוויסט, עיתונאי חוקר, וליסבת סלאנדר, האקרית בעלת עבר טראומתי.
בלומקוויסט מנהל את עיתון “מילניום”, עיתון המהווה חייו ותשוקתו. לפיו – הרבה מהדברים הטובים והדרמטיים שקרו לו בחייו הינם קשורים לעיתון.
הוא בתקופת משבר. עיתון מתחרה מפרסם כתבה שכותרתה – “תם זמנו של מיכאל בלומקויסט” ומוגדר כי מי שמחפש ללא הרף משגים בכלכלה השוודית, הולך עם הסיפורים שלו רחוק מידי וללא הבחנה. הוא אינו מצליח להתחבר ולהדביק את העיתונות הדיגטלית.
הוא מכניס שותף לעיתון, קונצרן סרנר ונדרש להתפשר.
ליסבת סלאנדר במצוד אחר ארגון הפשע של אביה ואויבה, סלאצ’נקו שחשבה שנעלמה בעת פטירתו ומתבדה.
ארגון זה בעבר עסק בסחר בנשים וכיום פועל בסחר במידע. מידע אשר נגנב מחברות טכנולוגיות.
בלומקוויסט מתחיל לחקור על פרופסור בלדר, מומחה בעל שם עולמי אשר טכנולוגיה חדישה ויוצאת דופן נגנבה ממנו ומגלה שהוא אינו היחיד המתעניין בסיפור.
הן ליסבת חוקרת בנושא.
הם חוקרים את אותו המקרה משני קצוות שונים של המקל.
ישנן דמויות נוספות בעלילה המעשירות ומרעננות אותה, בינהן ילד אוטיסט ההופך להיות כלי מזימות חשוב ויעד של ארגון פשע אפל.
ללגרקרנץ לא היתה גישה לניירת הספר הרביעי, עקב סיפור משפטי בין משפחת לרסון לבין בת זוגתו – לטעמי זו יותר ברכה מאשר קללה.
העלילה נהדרת, הכתיבה טובה מאוד והספר שומר על קצב.
קשה ללבוש חליפה של איש מת, אך לגרקרנץ עמד באתגר שהוצב בפניו.
אני חושבת שהמשפחה עשתה עבודה טובה בבחירת האדם שימשיך סדרה זו.
אני אוהבת את ליסבת. היא אחת מדמויות ספרי המתח החזקות שיש.
היא גאונה ובעלת אופי חזק. אני אוהבת שלמרות עברה הקשה וארועי ילדותה הטראומתיים היא מצליחה להתעלות עליהם.
היא מצליחה להתחבר ולתקשר עם ילד אוטיסט בצורה מדהימה.
לגרקרנץ עושה עבודה נהדרת בהצגת כל נושא, בינהם אוטיזם וילדים תחת סכנה חברתית.
הספר מתאים לכל אוהבי הפשע הסקנדינבי / הנורווגי והשחיתויות ולאלה שחשוב להם סוגיות חברתיות ואישיות.
ממליצה בחום!
מקווה שלגרקרנץ עומל כבר על הספר הבא.
|
|
איגרת מידע נוריתה
קבלו את החדשות האחרונות מהאתר!
|