ספרים ללא ירקות   המלצות, ביקורות, סקירות של ספרים כפי שנוריתהה ואורחיה
התרשמו

 

רוצים לקבל עדכונים במייל על ביקורות וספרים חדשים? הצטרפו עכשיו והירשמו לעדכונים בצד ימין  למעלה.


ג´ון גרישם - המייצגים (ספר מתח)

פלורה 20.02.2012 16:46
ג´ון גרישם - המייצגים   (ספר מתח)

ג´ון גרישם - המייצגים (ספר מתח)


המייצגים הוא סיפרו ה- 25 של גרישם. תרגום השם אינו מדויק ובאנגלית הוא נקרא THE LITIGATORS ועניינו הוא אותם עורכי דין המופיעים בבית המשפט ומתמחים בהתדיינות באולם המשפטים ושהיו גיבוריהם של סדרות טלויזיה רבות ומוצלחות החל מאיירונסייד, פרי מייסון, הפרקליטים ועוד.



תרגום מאנגלית: נורית לוינסון.
372 עמודים,
הוצאת מודן 2011

אין אין על גרישם, אין סכוי שלא אקרא ספר שלו. הוא פשוט יודע לעשות את זה. גם מי שלא חובב מותחנים יודע מיהו גרישם. הוא החל כפרקליט אבל מהר מאוד הפך לאימפריית מותחנים משפטיים שחלקם היו להיטים גדולים ואף הפכו לסרטים מצליחים: "עת להרוג", "הפירמה", "תיק שקנאי" ו"הלקוח".

עם הזמן הוא צבר ביקורת כלפיו בטענה שהוא סדרתי ונוסחתי מדי. אני לא מסכימה עם הביקורת. אני אוהבת את הספרים שלו דוקא בשל העובדה שהוא מתמקד בהיבט המשפטי של עולם המותחנים למרות שמדובר במערכת המשפט ובשיטת השפיטה בארה"ב שהיא שונה לחלוטין מאשר בארץ,  ולא רק בעניין שיטת המושבעים. הוא בונה סיפור מלא, מותח ומתוחכם משפטית.

הוא מצליח להעביר בספריו את עולם המשפטנות האמריקאית החל מהפירמות הגדולות שבהם עורך הדין הוא בורג במערכת של אלפי עורכי דין , ושכר הטירחה נמדד במאות דולרים לשעה וכלה בעורכי דין שמתפרנסים "מריצה אחרי אמבולנסים" דהיינו מחפשים עבודה בנרות ולא בוחלים בדבר. המאבקים בבית המשפט, הפלפולים המשפטיים ותביעות הענק כלפי גופים.

המייצגים הוא סיפרו ה- 25 של גרישם. תרגום השם אינו מדויק ובאנגלית הוא נקרא
THE LITIGATORS
ועניינו הוא אותם עורכי דין המופיעים בבית המשפט ומתמחים בהתדיינות באולם המשפטים ושהיו גיבוריהם של סדרות טלויזיה רבות ומוצלחות החל מאיירונסייד, פרי מייסון, הפרקליטים ועוד.

כאלה הם 'פינלי ופיג' המתייחסים לעצמם כאל בוטיק של משרד עורכי דין במובן של אלגנטיות, בררנות ושגשוג. בפועל מדובר באוסקר פינלי שהיה בעברו שוטר ונשוי מאוד לא באושר לאישה חמדנית. שותפו הוא וולי פיג, אלכהוליסט בתהליכי גמילה מתמשכים וגרוש ארבע פעמים. הם עוסקים בצוואות,  גירושים, תאונות וכד' ובקושי מצליחים לגייס כסף למחייתם ולהמשך קיומה של השותפות.

למשרד ניקלע בטעות דיוויד זינק, פרקליט צעיר ובוגר הווארד, בנו של שופט. הוא עובד בפירמה גדולה ויוקרתית בשיקגו אבל למעשה קבור בכוך ללא אור יום ועוסק בעבודת ניירת משעממת (למי שמתעניין - חיתום אגרות חוב במרווחי ריבית עבור חברות זרות ובינלאומיות המעדיפות להימנע מתשלום מיסים...).

יום אחד הוא מתמוטט ומגלה שהוא אינו מסוגל להיכנס למשרד, הוא מסתובב אחורה וניכנס לבר הקרוב. לאחר יום של שתייה הוא נקלע למשרדם של פינלי ופיג והופך לעובד מן המניין. הוא מאושר לצאת מתוך הררי הניירת שבהם היה קבור, מהאפשרות לעשות עבודה משפטית ממשית ולראות את אשתו כשהוא עירני.

יום אחד מתברר לפיג שמתגבשת קבוצה לתביעה ייצוגית נגד חברת תרופות ענקית המייצרת תרופה להורדת כולסטרול שקיים חשד היא גורמת להתקפי לב, בעיות לב ומוות. הם ממהרים לקפוץ על העגלה, לגבש קבוצה משלהם ולהגיש תביעה.

זהו לא ספר מתח רגיל, הוא יותר מותחן משפטי שמבטא את הביקורת הרבה שיש לגרישם כלפי מערכת המשפט האמריקאית וחלום ההתעשרות המהירה. ומאידך,  גרישם מצליח להפוך את הדמויות הנלעגות של פינלי ופיג ואפילו זינק, הבולטות בחסרונותיהן ובפיגמיהן, לדמויות מעוררות סימפטיה.

כמו ב"מדלגים על החג " מתגלה גרישם כיודע להעביר ביקורת על אורח החיים האמריקאי בהומור, בקלילות ובדרך מאוד משעשעת .

ספר מאד מהנה.

מומלץ גם למי שלא אוהב את הסוגה.


תודה לפלורה

ג'ון גרישם  הוא מחברם של רבי מכר רבים, בין היתר 'הצוואה', 'השותף', 'משחק המושבעים', 'האחווה', 'סחיטה', הערעור'  , 'הזימון' , מדלגים על החג , לשחק בשביל פיצה, חף מפשע , מחוז פורד , ההודעה  ועוד רבים אחרים שכולם יצאו בהוצאת מודן.

כמו כן ספרי מתח לנוער תיאודור בון - החטיפה, תיאודור בון והעד המסתורי

ביקורות באתר לספרים של ג'ון גרישם

 

הספר באתר ההוצאה

אשמח אם תגיבו


Article viewed 326 times



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה