עץ מהגוני מארץ מדיצ'י - לאה הרפז (ספר)
שם הספר: עץ מהגוני מארץ מדיצ'י
שם הסופר/ת: לאה הרפז
עמודים: 127
הוצאה: עיתון 77
שנת הוצאה: 2010
ז'אנר : פרוזה
בשורה התחתונה: מראה שוב ושוב את הפער בין השאיפות הנשיות להגשמתן
אני אתחיל מההפתעה שחיכתה לי כשקיבלתי את הספר, בתוכו הייתה סימניה מצויירת ביד וחתומה על ידי הסופרת לאה הרפז, הסימניה תואמת לציור העטיפה הקדמי אשר גם הוא צוייר על ידי הסופרת לאה הרפז.
את הספר קראתי לאט, בניגוש להרגלי כקוראת מהר הפעם הקדשתי לכל סיפור בספר יום, וההחלטה על זה הגיעה מעצמה, פשוט כדי לתת לכל סיפור את הזמן שלו, לשקוע בתוכי ולהעמיק בי.
בספר ישנם 8 סיפורים שכל אחד מהם כתוב בצורה נפלאה ושונה זה מזו וביחד מביאים מכלול של סיפורים שעיקרן עושר עושר ועושר של מילים, דמויות, וסיפורים מרגשים.
כתיבתה של לאה הרפז כמו גם אישיותה כפי שמוצגת בקורות חייה בספר היא פיוטית מאוד, עשירה ובעלת שילוב מופלא של פרוזה ובפואטיקה.
בעיני התמקדותה של הסופרת לאה הרפז בדמויות הנשים והענקתה להם עומק ורב מימדיות מול החד מימדיות של הדמויות הגבריות בספר, מעמיקה את ההדהוד והשיקוף לכולנו על מאבקן הבלתי פוסק של הנשים בעד ונגד הנשיות הטמונה בהן.
מאוד אהבתי את הספר הוא נגע בי בצורה שרק אישה תוכל להבין, מומלץ מאוד.
ליאת ספארק סמלסון , בנתיב הרוח
עוסקת בריפוי באמצעות תדרי התחברות מחדש
אשמח אם תגיבו
Article viewed 942 times


