ספרים ללא ירקות   המלצות, ביקורות, סקירות של ספרים כפי שנוריתהה ואורחיה
התרשמו

 

רוצים לקבל עדכונים במייל על ביקורות וספרים חדשים? הצטרפו עכשיו והירשמו לעדכונים בצד ימין  למעלה.


שווה בטירוף - רורי פרידמן, קים ברנוין (ספר הדרכה)

נוריתהה 26.06.2010 10:35
שווה בטירוף - רורי פרידמן, קים ברנוין (ספר הדרכה)

שווה בטירוף - רורי פרידמן, קים ברנוין (ספר הדרכה)


שווה בטירוף - רורי פרידמן, קים ברנוין (ספר הדרכה). תפסיקי להיות טיפשה ותתחילי לרזות! קראתי פחות מ 50 דף. ועד אז נאסר : לעשן, לשתות קפה, , לשתות מוגז או דיאט (, אסור יין, ברור שאסור סוכר, פחמימות פשוטות (רק מורכבות), בשר , עוף , חלב (כאן אגב הפסקתי).



    

2010

הוצאת ידיעות ספרים

הוצאת אסטרולוג

199 עמוד

תרגום - מירית בר אילן

Skinny Bitch - Rory Freedman, Kim Barnouin

 

 תפסיקי להיות טיפשה ותתחילי לרזות!

הלכתי לסטימצקי לראות (לקנות ספרים). מצאתי 2 שרציתי, וחיפשתי את השלישי. ראיתי את הספר הזה. אמרתי לעצמי "נו, מילא.. מי אין לו קילוגרמים עודפים?". מצא חן בעיני ההתחלה של הספר. לא התחלה מלטפת. אין כאן "אכלת, לא נורא...מחר תמשיכי בדיאטה".

על הכריכה כתוב: אם את לא מסוגלת לסבול עוד יום אחד של תיעוב עצמי, את מוכנה לשמוע את האמת: את לא יכולה להמשיך לדחוף לפה את אותו הזבל ועדיין לצפות לרזות.".

אמרתי לעצמי יופי.

פתחתי את הספר לדפדף.  כאן הספר מתחיל בצליפת שוט:

" טוב, תשתמשי בראש שלך. אם את רוצה להיות רזה, תהיי חייבת לשמור על גוף בריא. בריאה = רזה. לא בריאה = שמנה. הדבר הראשון שתצטרכי לעשות הוא לוותר על ההרגלים המגעילים שלך.
למה את נראית מופתעת? את לא יכולה להמשיך לאכול את אותו זבל ולצפות לרזות. גם לא תוכלי להמשיך לעשן. אל תתחילי אפילו עם תירוצים עלובים, כמו: "אבל אם אפסיק לעשן, אשמין." זה לא מעניין אף אחד. סיגריות זה למפסידנים. הן כל כך אאוט וממש לא מגניבות. לא רק שהן דופקות לך את כל הכימיה בגוף, הן גם הורסות לך את בלוטות הטעם. לא פלא שאת טוחנת זבל. מהיום, עישון הוא מחוץ לתחום. ותרי על זה."
 

ובכן, בדרך כלל אני לא כותבת על ספרים שלא סיימתי לקרוא, אבל....גם לי יש גבול.


קראתי פחות מ 50 דף. ועד אז נאסר : לעשן, לשתות קפה, תה רק צמחים ללא קופאין ("קפאין עלול לגרום לכאבי ראש, בעיות עיכול, מעי רגיז ושלפוחית רגיזה, אולקוס
, שלשולים, עצירויות, עייפות, חרדה ודיכאו.( ", לשתות מוגז או דיאט (רק מים ואם רוצים פינוק מיוחד, אז שמים פלח לימון במים
או — אם בא לך להתפרע — דובדבן או פטל.), אסור יין, רק מסוג מסויים - יין אדום אורגני נטול סולפיט (ביקב כץ מייצרים יינות אדומים נטולי סולפיט, וביקב בשן מייצרים יינות אדומים אורגניים עם כמות נמוכה ומדודה של סולפיט.

ברור שאסור סוכר, פחמימות פשוטות (רק מורכבות), בשר , עוף , חלב (כאן אגב הפסקתי).

אם אני לא טועה, אי שם בסוף הספר, על דף אחד או 2, מתפרסת הרשימה מה כן מותר. 
 

אם לא תשמעי בקולן  הרי :

שתייה מוגזמת של אלכוהול עלולה לגרום לאי־פוריות, לסרטן, למחלות זיהומיות, למחלות לב וכלי דם, להתכווצות של קליפת המוח ולשינוי של פעילות תאים במוח.

קודם כול, הרמות הגבוהות של זרחן במשקאות קלים עלולות לגרום לבריחת סידן, וכנ"ל לגבי הנתרן והקפאין הנמצאים בהם [...] ואת יודעת מה המשמעות של זה — התפוררות העצמות, מה שעלול להוביל לאוסטיאופורוזיס. חוץ מזה, בפעם האחרונה שבדקנו, סוכר — שנמצא בכמויות אדירות במשקאות קלים — לא ממש מרזה! עכשיו אל תמהרי לטפוח לעצמך על השכם כי את שותה דיאט, מהסיבה הפשוטה שהוא גרוע בהרבה.
אספרטיים [...]  נחשב לגורם של כמה מחלות מפחידות, כגון דלקת פרקים, מומים מולדים, פיברומיאלגיה (דאבת השרירים), אלצהיימר, לופוס (זאבת), טרשת נפוצה וסוכרת.2 כאשר כוהל מתילי, מרכיב של האספרטיים, חודר לגוף, הוא הופך לפורמאלדהיד. פורמאלדהיד הוא חומר רעיל וקרצינוגני (מסרטן).3 לבורנטים משתמשים בפורמאלדהיד לחיטוי או לשימור. הם בטח לא שותים את זה. אולי יש לך תחת גדול כי את משמרת את תאי השומן שלך עם דיאט קולה. משרד הבריאות קיבל יותר תלונות לגבי אספרטיים מאשר לגבי כל רכיב אחר אי־פעם.4 רוצה לשמוע עוד? כשהאספרטיים מתחבר לפחמימות, הוא גורם למוח שלך להאט את ייצור הסרוטונין.5 את זקוקה לרמה תקינה של סרוטונין כדי להיות שמחה ומאוזנת.
אז אם נסכם — שתיית משקאות קלים עלולה לגרום לך להיות שמנה, חולה ומדוכאת."

" המים חיוניים לגוף לצורך שמירה על ניקיון וסילוק רעלים. פשוטו כמשמעו, הם שוטפים החוצה את כל החרא והרעלים שהגוף שלך אוגר במהלך שיטת האכילה הנוראית שלך. אולי את שמנה כי את לא מחרבנת מספיק"

 

מובן שאסור לקחת תרופות לחסל צינון או כאב בטן או כאב כל שהוא.

 

כל הציטטות האלה מהפרק הראשון של הספר (!!!).

 

הטקסט משופע במחמאות לקוראת "פרה, שמנה, תחת גדול, זבל, טיפשה ועוד"

וכל המטרה בחיים זה להגיע ל"תחת חמוד".

 

תשאלו אותי למה המשכתי לקרוא עד עמוד 40? נשבעת לכם שאין לי תשובה.

 

ארוץ היום מהר לחנות , אולי יסכימו להחליף לי את הספר (טוב, שהחשבונית עוד אצלי).

 

הסתכלתי על תוכן העיניינים עכשיו.

יש פרקים בשם:

פרק 3 ב: סוכר הוא השטן.

פרק 4 : דיאטת הבשר המת, הנרקב, המתפרק

פרק  5 : זוועת מוצרי החלב

פרק 8 : קקי

 

 

ואולי זאת אשמתי שלא שמתי לב לשם הספר באנגלית. Skinny Bitch

 

ואגב

כל זה מזכיר לי מבדיחה

"מי שלא שותה אלכוהול, לא מעשן, לא אוכל טעים, לא עושה סקס – זה לא שהוא חי יותר זמן, פשוט החיים נראים לו ארוכים מידי"

 

ומי המחברות אתם שואלים הרי (מהכריכה האחורית)


רורי פרידמן וקים ברנוין הן החברות החדשות שלך, שלא יפחדו לומר לך את האמת על אודות מה שאת אוכלת. הן ידריכו אותך בקבלת החלטות מושכלות ונבונות לגבי המזון שלך. הן אולי קשוחות, אבל הן קשוחות ורזות. גם את תהיי כזו, לאחר שתצטרפי לתוכנית שלהן ותתחילי לאכול נכון.

רורי פרידמן היא סוכנת לשעבר בסוכנות הדוגמניות "פורד".

קים ברנוין היא דוגמנית לשעבר, בעלת תואר שני בתזונה הוליסטית.

שתיהן אימנו בהצלחה דוגמניות, שחקניות, ספורטאיות ומקצועניות בתחומים אחרים בשיטת "שווה בטירוף". שתיהן חיות בלוס אנג'לס.

 

הספר באתר ההוצאה

לקריאת הפרק הראשון

אשמח אם תגיבו


Article viewed 3024 times



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה