ספרים ללא ירקות   המלצות, ביקורות, סקירות של ספרים כפי שנוריתהה ואורחיה
התרשמו

 

רוצים לקבל עדכונים במייל על ביקורות וספרים חדשים? הצטרפו עכשיו והירשמו לעדכונים בצד ימין  למעלה.


פרסי ג’קסון ותקוות האולימפוס - ריירדן ריק (ספר פנטסיה)

גלי 28.01.2010 21:10
פרסי ג’קסון  ותקוות האולימפוס - ריירדן ריק (ספר פנטסיה)

פרסי ג’קסון ותקוות האולימפוס - ריירדן ריק (ספר פנטסיה)


פרסי ג’קסון ותקוות האולימפוס - ריירדן ריק (ספר פנטסיה). אדון הזמן, הטיטאן המרושע קרונוס, אסף כבר את צבאו וכעת הוא מוכן לצעוד על האולימפוס. אלא שידיהם של אלי האולימפוס כבולות: הם עסוקים בקרבות נגד מפלצות עתיקות יומין, מהמרושעות ורבות העוצמה שאי פעם היו. הר האולימפוס נותר כמעט ללא הגנות, ורק פרסי ג´קסון וכמה עשרות מחבריו החצויים פנויים להקים מערך הגנה בעיר ניו יורק. אך כיצד יתמודד קומץ נערות ונערים מול צבא שלם של שדים, מפלצות, טיטאנים ואלים זוטרים? וגרוע מזאת: כיצד יערימו פרסי וחבריו על האויב, כשבקרבם מסתתר מרגל?



2009

הוצאת גרף

גרף צעיר

תרגום יעל אכמון

 

 

זהו הספר החמישי והאחרון בסידרה המיועדת לנוער, אך גם מבוגרים צעירים ברוחם ואוהבי פנטסיה יהנו ממנה.

אהבתי מאד את סידרת "הארי פוטר" (וגם ילדי אהבו) ולכן שמחתי לגלות סידרה מקסימה זו שמתרכזת במיתולוגיה היוונית.

 

גיבור הסידרה הינו פרסי ג`קסוןהוא חצי אל ובנו של אל הים פוסידון ובת תמותה. בספרים הראשונים בסידרה פרסי בן ה-12 מגלה לראשונה את מורשתו ואת כוחותיו (המים מחזקים אותו), נרדף בידי מפלצות, מכיר חברים חדשים ומתוודע לנבואה עתיקה שאולי תחרוץ את גורלו. כמו כן, אדון הטיטאנים המרושע קורנוס (אבי האלים) מתעורר לתחיה בעזרתו של לוק (בנו של אל השליחים) וכוחו גובר מיום ליום.

 

בספר זה חוזרים גיבורינו ועוזרים לפרסי במאבקו נגד אדון הטיטאנים המרושע קורנוס. קורנוס מאיים להשמיד את  האלים (בניו) שכלאו אותו בתחתית הטרטרוס ולכבוש את האולימפוס (מקום מושב האלים) הנמצא בניו-יורקקרונוס מצליח לצאת מכלאו ולהתממש בעזרתו של לוקפרסי כעת כמעט בן 16 ויש לו שבוע עד להתגשמות הנבואה. לצידו עומדים אנבת` (בתה של אתנה- אלת החוכמה), הסאטיר גרובר, אחיו למחצה - הציקלופ טייסון וחצויים נוספים.


כן באה לעזרתו שוב בת האנוש רייצ'ל שתמלא תפקיד חשוב בסיפור. לרחל כישרון מיוחד לחדור מבעד למעטה העירפול המקיף את המפלצות ושאר סכנות
.

 

כוח הטיטאנים גובר. בחזית נוספת הטיטאן טייפון מתעורר משנתו ומאיים להשמיד את מערב ארה"ב. האנדרלמוסיה חוגגת ונדמה כי סוף העולם מתקרב. האלים עסוקים בניסיון לעצור את הטייפון (שבני האדם רואים כסערה איומה) ומשאירים את האולימפוס חסר הגנה. האלים מפולגים, דבר העוזר לקרונוס במלחמתו. האדס (אל השאול) מסרב לעזור מסיבותיו שלו ופוסידון (אל הים) עסוק במלחמה משלו במעמקי האוקינוס. גם בקרב החצויים רב הבילבול ויש ביניהם סכסוכים פנימים הפוגעים במטרה המשותפת. בנוסף, יש מרגל במחנה המודיע לקרונוס כל צעד ושעל של פרסי וחבריו. אלו מקצת הסכנות איתן נאלץ פרסי להתמודד. רק התמודד פרסי עם סכנה אחת ומיד צצה סכנה חדשה.

לא הכל שחור ונואש. יש גם אהבה ותקווה בסיפור, אך אשאיר לכם לגלות זאת בעצמכם.

 

קראתי את 3 הספרים הראשונים בסידרה בעברית ואת 2 האחרונים באנגלית ונהניתי מכולם. בספר זה (כמו בשאר הספרים) הכתיבה סוחפת, העלילה מרתקת ויש פעולה מתחילת הסיפור ועד סופו. הרגשתי כאילו הגיבורים חברים ותיקים ויכולתי לראות את עצמי כצופה במתרחש. הסופר מקפיד לסגור קצוות, להבהיר דברים שלא היו ברורים קודם. כן  הסופר שופך אור על עברו של לוק, דבר שמסביר את בחירותיו של האחרון.

 

ספר זה הינו שיא הסידרה והמוצלח ביותר בעיני. כבונוס, הסופר  משלב בעלילה סיפורים שונים מהמיתולוגיה היוונית כמו למשל סיפוריהם של אטלס, אכילס, הרקולס וגיבורים נוספים.

הסופר כותב כעת  סידרה חדשה  ואחכה לה בעניין רב.

 

מומלץ מאד!

 

תודה לגלי 
 

כדי לדעת מי נגד מי ומי באלים
ממליצה לקרוא את הרשומה שלי על
המיתולוגיה היוונית.

 


עוד ביקורות באתר על הספרים של פרסי ג'קסון


אשמח אם תגיבו


לכתבה המלאה במקור


Article viewed 1089 times



Anonymous
1. !!
נוריתהה
2.1.1. אתקן
הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה