ספרים ללא ירקות   המלצות, ביקורות, סקירות של ספרים כפי שנוריתהה ואורחיה
התרשמו

 

רוצים לקבל עדכונים במייל על ביקורות וספרים חדשים? הצטרפו עכשיו והירשמו לעדכונים בצד ימין  למעלה.


הכול משַנֶה - רון קורי (ספר)

סיגי 03.03.2010 17:35
הכול משַנֶה - רון קורי (ספר)

הכול משַנֶה - רון קורי (ספר)


הכול משַנֶה - רון קורי (ספר). הכול משנה הוא רומן מצחיק, מלא דמיון ורגש, סאגה משפחתית שגיבורה הוא גאון הגדל במשפחה מעורערת, בן לאם חרדתית ואב עצור. זהו סיפורם של מסע התבגרות ארוך, כואב ונועז של ג'וניור, של אחיו רודני, של אהובתו איימי ושל נבואה שעתידה לשנות את העולם.



הוצאת ידיעות אחרונות
מאנגלית: דנה אלעזר-הלוי
עיצוב העטיפה: חמוטל לקט
414 עמודים
2009

במרכז הסיפור עומד ג'וניור שנולד למשפחה בה האם עברה התעללות קשה מצד אביה, אב שמכור לעבודתו ומתפקד על תקן רוח רפאים בבית ואח גדול שהתמכר לסמים.

ג'וניור עובר בגיל חמש חוויה קשה בה הוא מתבשר בתוכנית טלוויזיה שקץ העולם יגיע באמצע שנת 2010, הנבואה גורמת לו להתקף חרדה עצום הוא מאבד את הכרתו וכמעט מת, מאז הוא מסתגר והופך לילד רציני שתקן ומוזר. ילד גאון שלומד בכיתת מחוננים אך אינו מתקשר כמו כל הילדים. בהמשך רואה ג'וניור חזיונות המבשרים את סוף העולם.

המשפחה עוברת תהפוכות, הבן רודני נשלח לשיקום לאחר שהאב מגלה שהוא מכור לסמים.  האם דבי עוברת תהליך של ניתוק היא שוקעת לתוך שתייה חסרת מעצורים, שמבודדת אותה מילדיה ובעלה.ואילו האב בוחר לעבוד במשך כל שעות היום והלילה במאפיה.

לתוך חייו של ג'וניור נכנסת איימי, נערה מתוקה ומוזרה גם יחד, שלומדת איתו בכיתת המחוננים, ביחד הם מפתחים קשר של ידידות ותמיכה.

הספר לכל אורכו מעורר הרגשה של אנשים פצועים, משפחה מתפוררת, קושי עצום לתפקד כאחד האדם וכתוצאה מכך לשאוב מכך הנאה.
בספר ישנם רגעים מותחים, ומרגשים  כאחד. שמו של הספר נגזר מהשאלה שמרחפת לכל אורכו של הספר, אם הכול ייעלם וייחרב אז מה משנה מה נעשה? מה משנה איך נחיה? בספר התשובה היא שהכול משנה!


הגברים בסיפור: ג'וניור הגאון, אביו ג'וני שעובד במאפיה ואחיו רודני שחקן הבייסבול המצליח, הם הגיבורים המרכזיים בספר, והם נמצאים כל הזמן על פי תהום וחוזרים בחזרה לחיים השפויים ושוב חוזר חלילה קושי עצום, בריאות לקויה נפש פצועה. בעוד האם דבי והחברה איימי, שמתמודדות עם קשיים משלהן נמצאות ברקע כל הזמן.

לאחרונה ישנו טרנד חדש של עיצוב הסיפור, בו בכל פעם ישנה דמות אחרת בספר  זו הספר בנוי כך שבכל פעם ישנה דמות אחרת שמספרת את הספור מנקודת ראותה, פעם זו איימי, פעם ג'וניור ופעם דבי האם או רודני הבן. המעניין בספר זה הוא שישנו מספר על, שמספר על ג'וניור בגוף שני, מספר העל עורך לג'וניור הכרה עם הוריו ועם אחיו, ובכך מתוודע הקורא לפרטים קשים מעברם של הגיבורים.

הספר מרגש ונוגע, הקורא מלווה את הגיבורים בשעתם הקשה, בהתמודדותם בחיים כאשר לכאורה הם  נראים שלמים מהצד, אך פצועים מאוד בעומק נשמתם, דבר המתבטא בהתמכרות כזאת או אחרת של האם האב, והאחים.

המוות שקיים אצל כולם ומרחף באוויר, הנבואה הקשה,וההתמכרות של הגיבורים עם כל אלו מתמודד הספר ברגישות רבה ראויה לציון.

ממליצה מאוד על הספר שהוא מאוד חווייתי ועוצמתי.

תודה לסיגי

 

רון קורי הוא סופר אמריקאי יליד 1975. ספר הביכורים שלו, אלוהים מת, זכה לשבחי הביקורת. הכול משנה הוא ספרו השני.

414 עמ',


אשמח אם תגיבו 
הספר באתר ההוצאה


לכתבה המלאה במקור


Article viewed 758 times



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה